Ieri s-a semnat, şi la Brăila, protocolul de înfiinţare a Uniunii Social Liberale. Cei care au "condus ostilităţile" au fost preşedinţii PSD, respectiv PNL Brăila, cu menţiunea că cel din urmă a reprezentat Alianţa de Centru Dreapta (ACD) Brăila, preşedintele PC, Gheorghi Obreja, nefiind prezent la eveniment. În cadrul conferinţei de presă organizate cu ocazia acestui eveniment, ambii lideri politici şi-au exprimat speranţa că viitoarea lor colaborare va fi una fructuoasă pentru ambele partide şi că le va aduce o victorie fără emoţii la alegerile din 2012.
În ceea ce îl priveşte, liderul liberalilor brăileni, Cătălin Boboc, a subliniat că obiectivul principal este să se aleagă variantele optime pentru ca USL să câştige alegerile, fără ca orgoliile să influenţeze acest proces: "Electoral vorbind, alianţa are un obiectiv clar, de a găsi soluţiile cele mai bune, ca să putem trage linie după alegeri şi să spunem că am câştigat aproape tot. Din acest motiv, împreună cu colegii de la PSD şi PC vom căuta şi vom găsi cele mai bune soluţii pentru variante câştigătoare, fără să fim subiectivi. Poate că această alianţă e şi criticată la Brăila, dar trebuie să privim lucrurile în ansamblul naţional, care e să îndepărtăm actualul act guvernamental".
Ambii lideri politici au fost de părere că, la Brăila, nici nu se pune problema ca USL să nu scoată cel puţin 65% la alegeri, poate chiar 70%, în contextul în care, la nivel naţional, deja este cotată cu 65 - 68% din preferinţele electoratului.
În ceea ce priveşte stabilirea candidaturilor pentru cele mai importante funcţii administrative din Brăila, cea de preşedinte CJ şi de primar al municipiului, în cursul întâlnirii s-a afirmat că este prematur să se lanseze în acest moment nume, şi că totul se va stabili până la data de 15 octombrie, după ce se vor face sondaje. Legat de alegerile parlamentare, noua alianţă vizează câştigarea "a cel puţin 5 - 6 fotolii de parlamentar", mergând pe liste comune, dacă actualul număr de colegii se va menţine pentru Brăila şi în funcţie de cum se va modifica Legea Electorală.
Întrebat care este rolul PC în această combinaţie, preşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc a explicat : "Cu PC nu avem prin protocol obligaţia de a candida pe liste comune, însă în mod cert îi vom trata ca pe nişte parteneri politici. Vom discuta şi vom găsi cele mai bune soluţii din punct de vedere electoral".
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.