Mergi la conţinutul principal

USL ţinteşte cu bani spre asistaţii sociali. Educaţia şi Sănătatea, lăsate la urmă

Asistenţa socială, Sănătatea, Transporturile şi Educaţia sunt domeniile care vor avea în 2014 cel mai mare volum de cheltuieli bugetare, incluzând nu doar bugetul ministerelor de resort, ci şi alocările din partea primarilor, în timp ce Agricultura, Apărarea şi Mediul sunt în coada acestui clasament.
Totalul cheltuielilor bugetare rezervate principalelor domenii şi incluse ca atare în proiectul de buget pentru anul viitor se ridică la 231,2 miliarde lei, de la 221,8 miliarde lei în acest an, conform unui document oficial obţinut de Mediafax.
Din acest total, cea mai mare sumă, de trei ori peste nivelul celorlalte domenii, va fi alocată pentru Asigurări şi Asistenţă Socială, respectiv 76,3 miliarde lei (de la 73,4 miliarde lei în acest an).
Pentru Sănătate vor fi alocate 28,2 miliarde lei (27,8 miliarde lei fără arierate), faţă de 27,6 miliarde lei în acest an (24,9 miliarde lei fără arierate), în timp ce fondurile pentru celelalte domenii vor fi mult mai mici.

Tăieri şi de la investiţii

Astfel, pentru Transporturi va fi acordat un volum de cheltuieli de 21,9 miliarde lei (de la 19,8 miliarde lei), pentru Educaţie şi Cercetare va fi disponibil un buget de 20,8 miliarde lei (de la 20,6 miliarde lei), pentru Ordine Publică şi Siguranţă Naţională vor fi acoperite cheltuieli de 12,9 miliarde lei, sub bugetul din acest an de 14,4 miliarde lei, iar pentru Administraţie Publică centrală şi locală vor fi puse la dispoziţie 10,1 miliarde lei (de la 9,8 miliarde lei).
Restul domeniilor vor avea un buget de cheltuieli redus, respectiv Locuinţe, Servicii şi Dezvoltare Publică (7,2 miliarde lei, de la 6,6 miliarde lei), Agricultura şi Dezvoltarea Rurală (5,9 miliarde lei, sun bugetul de 6,3 miliarde lei în acest an), Apărarea (5,5 miliarde lei, de la 5,2 miliarde lei) şi Protecţia Mediului (5 miliarde lei, de la 4,2 miliarde lei).
Restul domeniilor bugetare (incluzând costuri pentru datoria publică şi alte servicii generale) vor avea de împărţit un buget total de 37,1 miliarde lei, de la 33,3 miliarde lei în acest an.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro