Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Urmeaza verificari la singe, pe tema retrocedarilor

Problema retrocedarii terenurilor catre fostii proprietari este inca departe de a fi rezolvata, la nivelul judetului Braila. Este mesajul prefectului judetului, Nicolae Mitroi, catre primari, carora le-a atras atentia ca urmeaza controale serioase, care se pot lasa cu sanctiuni cit se poate de grave, daca se fac ilegalitati cu terenuri.
Prefectul le-a atras atentia alesilor locali ca unii dintre ei sint pasibili deja de sanctiuni cu amenda, pentru faptul ca nu au transmis la timp anexele la Legea 247: "Am discutat de mai multe ori privind prezentarea anexelor la Legea 247, privind reforma in justitie si proprietate, in vederea validarii la nivelul comisiilor funciare judetene. Avem comune care deocamdata nu au prezentat nimic, Ciocile, Dudesti, Gradistea,Tufesti, Viziru, Zavoaia. In toate documentele cu referire la retrocedarea proprietatilor pe care le primesc de la autoritatile centrale, exista mentiuni cu privire la sanctiunile care trebuie date. Noi, pina acum, n-am dat nici o amenda, au fost date niste amenzi doar la un control efectuat de la o autoritate centrala, dar in ceea ce ne priveste, mai asteptam doar pina la finalul acestei saptamini. De luni incolo, insa, incepem sa folosim si aceasta pirghie, pentru ca vad ca altfel nu ne intelegem, si dupa cum stiti si dvs., cea mai mica este de 100 de milioane de lei vechi. Din aceasta cauza, sintem potopiti de o serie intreaga de petitii, pentru ca multi dintre oameni au speranta redobindirii in natura a proprietatilor funciare, or, acest lucru noi nu putem sa-l concluzionam, pina nu avem validate anexele de la toate comisiile locale, ca sa putem sa facem balanta si sa vedem daca putem oferi teren de la alte comune".
Prefectul le-a sugerat primarilor ca, daca se stiu cu musca pe caciula, in privinta modului in care au acordat niste terenuri, sa rezolve situatia acum, inainte de a fi prinsi: "Va atrag atentia ca odata incheiata aceasta validare, sa nu credeti ca am incheiat actiunea cu privire la terenuri. Va urma o verificare de amanunt a suprafetelor, si stiti ca la nivelul fiecarei comune avem reclamatii ca exista teren, dar este ocupat de diverse persoane etc. Practic, nu este comuna, sa nu existe astfel de reclamatii. Si cu cit comunele sint mai aproape de municipiu, cu atit sint mai multe. Noi am facut o serie intreaga de verificari pina acum, nu am gasit nereguli, dar vom fi nevoiti sa continuam actiunea si cu mijloace tehnice de precizie, astfel incit sa nu mai bijbiim cu pasul sau cu stinjenul, si va atrag atentia, daca aveti suspiciuni, in ceea ce va priveste, scoateti terenurile acum la suprafata, pentru ca in caz contrar, lucrurile vor fi urite rau".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii