* vorbim despre grămezile de mixtură asfaltică, despre bordurile nepuse pe poziție și despre alte resturi abandonate cu lunile pe străzile unde s-au făcut asfaltări * nu e de trecut cu vederea nici noroiul care rămâne pe trotuare în urma celor care lucrează la Spații Verzi
Nu putem pune această situaţie pe seama “avântului în muncă” pe diferite şantiere ale Brăilei, în cazurile de faţă, la asfaltări. Dar, în mod sigur, le putem pune pe slaba exigenţă a celor care coordonează lucrările, pe lipsa unei recepţii adecvate din partea beneficiarului, precum și pe desconsiderarea acelei cerinţe minime, dar obligatorie cândva: “curăţenia la locul de muncă”. Altfel nu se explică de ce acolo unde s-a turnat asfalt ori au fost refăcute trotuarele și carosabilul, în urma constructorului rămân, nu zile ci luni sau ani de zile, borduri nepuse în operă, mormane de asfalt îngheţat, răzuială, piatră sau pământ. Din nenumăratele exemple întâlnite pe teren, dăm doar două: aleea pietonală (incomplet realizată) de la intersecţia Călăraşi/Mihai Bravu, lângă blocul Petrol şi trotuarul asfaltat astă vară pe Șoseaua Vizirului, lângă MOL. Unde deja creşte iarba prin resturile amintite…
Tot la capitolul exemple negative pot fi incluși şi cei de la Spaţii Verzi: amnezici, când e vorba să-şi ridice la timp pământul şi resturile vegetale (acolo unde au muncit, de altfel, din greu) sau noroiul, după ce irigă florile cu jeturi mari de apă, precum la incendii. Să remarcăm și lipsa din dotarea salbriștilor a unor mături adecvate, pentru ca pământul lăsat pe trotuare sau carosabil să nu mai fie lăsat pe poziție până când, într-un final, este curăţat de vânt şi ploi. Cu alte exemple, altădată…