Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Urmatorul derby, din luna februarie, ar putea fi arbitrat de primul ministru

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, vrea sa-l ia pe primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, drept mediator, in disputa cu Galatiul, pe tema cartierului Siret. Stancu este convins ca, in final, punctul de vedere al Brailei va avea cistig de cauza, in procesul intentat municipalitatii galatene, dar nu vrea sa astepte ani de zile, pentru a vedea acest lucru confirmat oficial, printr-o sentinta ramasa definitiva si irevocabila, asa incit s-a gindit sa gaseasca o scurtatura. Pentru ca nu mai are incredere in promisiunile si cuvintul dat de primarul Galatiului, Dumitru Nicolae si nu mai crede in posibilitatea unei intelegeri in plan local, Stancu spune ca a discutat direct cu primul ministru despre posibilitatea unei intilniri organizate in prezenta acestuia, la Bucuresti, in care partile sa-si prezinte argumentele si sa se ia o decizie care sa fie parafata la nivel inalt. In acest fel, crede presedintele CJ Braila, Nicolae nu va mai putea sa-si ia cuvintul inapoi, asa cum a facut-o in mai multe rinduri, dupa intelegerile facute cu autoritatile brailene. "Am propus sa ne luam de mina cei de la Braila si cu cei de la Galati si sa faca pace intre noi Guvernul, daca noi nu sintem in stare sa o rezolvam. Eu l-am informat intr-un minut pe domnul prim-ministru in ce stadiu sintem cu aceasta disputa, mai ales ca este si treaba Guvernului sa se implice. Eu voi incerca sa am o noua discutie cu domnul primar Nicolae, poate o sa-l sun chiar astazi, sa vedem ce putem sa facem. Nu se poate, nu mai merge, am tot bilbiit-o de doi ani, trebuie sa o rezolvam. Eu de aceea am propus aceasta discutie, la care sa fie prezenti si parlamentarii din cele doua judete, ca sa vedem: vrem sa alimentam in continuare orgolii, sau sa fie bine si pentru Braila si pentru Galati? Pentru ca daca ne unim fortele, ne e mai bine si unora, si altora".
Senatorul PSD de Braila Aurel Simionescu este sigur ca, daca este chemat la primul ministru, pe aceasta tema, primarul Dumitru Nicolae nu va putea da inapoi, insa nu este la fel de convins ca acesta va veni cu gindul sincer de a accepta un alt punct de vedere decit al sau, personal: "Eu v-am mai spus ca dupa intilnirile de la Galati, am avut discutii in particular cu domnul primar, eu si domnul deputat Tudose, iar domnul Nicolae ne-a spus: “da, asa vom face, rezolvam, gata!” iar rezultatul a fost zero. Tot ce sper este ca, intr-un final glorios, dinsul sa renunte la orgoliile astea".
In ceea ce-l priveste, deputatul PSD Mihai Tudose a spus-o clar: nu mai are incredere in cuvintul lui Dumitru Nicolae. Asta nu-l impiedica insa sa fie optimist, cu privire la rezultatul unei astfel de intilniri, la nivel inalt: "Eu cred ca domnul primar al Galatiului va fi nevoit - si cred ca, in sinea lui, chiar isi doreste asta - sa iasa din situatia in care s-a bagat singur, cu posibilitatea de a externaliza schimbarea sa de opinie in sensul de a spune “domnule, m-a chemat la Bucuresti si mi-a facut si mi-a cerut... “. Fiindca situatia lui de acum este fara iesire. El a facut niste blocuri ANL care nu sint pe teritoriul judetului Galati si vrea sa de repartitii acolo, in baza carora sa emita un buletin. In momentul in care domnul Popescu, sa zicem, care locuieste acolo, primeste buletin pe care scrie judetul Braila, ii ia casa inapoi, pentru ca nu mai indeplineste conditiile pentru a primi locuinta ANL de la Galati. Asta-i situatia in care se afla el acum si e constient de asta, pentru ca nu a spus nimeni ca domnul primar Nicolae este prost, dar a crezut ca-i merge. Acum, insa, nu mai poate sa iasa din situatie, decit scos de altcineva si asta numai la nivel de Guvern se poate face".
Stancu si-a propus sa rezolve problema dintre Braila si Galati pina la finele mandatului sau, dar spera ca lucrurile sa mearga mult mai repede, mai exact, pina la mijlocul lunii februarie, sa aiba loc intilnirea la Bucuresti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii