Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Urmarit general, judecat pentru loviri cauzatoare de moarte

Procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, a dispus, ieri, trimiterea in judecata, in lipsa, a recidivistului Gheorghita Lambru, zis "Baba Rada", individ care s-a sustras urmaririi penale. Lambru - despre care se crede ca s-ar ascunde la Madrid, in Spania - este acuzat de savirsirea infractiunii de loviri cauzatoare de moarte (LCM). Pe numele inculpatului a fost emis mandat de arestare preventiva, in lipsa, astfel ca acesta a fost dat in urmarire generala. Mama victimei solicita 25 de milioane de lei daune civile.
Agresiunea s-a petrecut asta-toamna, in comuna Baraganu. Potrivit procurorului anchetator, victima Virgil Simion - barbat caracterizat drept "agresiv si vicios" - traia de vreo cinci ani in concubinaj cu Viorica Adam si locuia impreuna cu aceasta intr-un bloc din localitatea sus-mentionata. In noaptea de 18/19 septembrie 2005, Viorica s-a intilnit cu verisoara ei, Geta si cu doi indivizi sositi din Braila, "Radu" si "Dorin" si a mers impreuna cu acestia la un cafe- bar. La acelasi local se afla si Virgil, care-si inneca amarul in bautura. In jurul orei 2.00, cei patru au urcat in apartamentul Vioricai Adam; la 3.15, femeia s-a trezit cu concubinul la usa. Virgil Simion s-a retras, fara sa faca scandal. A revenit, insa, la ora 9.30, cu chef de cearta. Beat mort, barbatul s-a luat la cearta cu concubina, a imbrincit-o pina in bucatarie si apoi a luat-o la bataie. "Radu" - nimeni altul decit inculpatul Gheorghita Lambru - a sarit in ajutorul Vioricai. El i-a despartit pe "combatanti", dupa care l-a lovit puternic pe Virgil in timpla stinga. Acesta s-a dezechilibrat si s-a lovit cu capul de peretele din beton al bucatariei, prabusindu-se pe pardoseala. Concomitent, barbatul a intrat in coma, apoi a decedat, personalul medical sosit la locul faptei nefacind altceva decit sa constate decesul.
Procurorul criminalist precizeaza ca, in aceeasi zi, autorul agresiunii a sunat-o pe Viorica Adam, ca sa se intereseze de mersul anchetei. Tot el a amenintat-o pe femeie cu moartea. Dupa ce-a stat ascuns pe la prieteni, Lambru a fugit peste granita, oamenii legii banuind ca s-ar ascunde undeva, in Madrid. Tribunalul Braila a emis, deja, mandat de arestare preventiva, in lipsa, pe numele fugarului, acesta fiind dat in urmarire generala. Instanta urmeaza sa se pronunte.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii