Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Urmarit general, judecat pentru loviri cauzatoare de moarte

Procurorul criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, a dispus, ieri, trimiterea in judecata, in lipsa, a recidivistului Gheorghita Lambru, zis "Baba Rada", individ care s-a sustras urmaririi penale. Lambru - despre care se crede ca s-ar ascunde la Madrid, in Spania - este acuzat de savirsirea infractiunii de loviri cauzatoare de moarte (LCM). Pe numele inculpatului a fost emis mandat de arestare preventiva, in lipsa, astfel ca acesta a fost dat in urmarire generala. Mama victimei solicita 25 de milioane de lei daune civile.
Agresiunea s-a petrecut asta-toamna, in comuna Baraganu. Potrivit procurorului anchetator, victima Virgil Simion - barbat caracterizat drept "agresiv si vicios" - traia de vreo cinci ani in concubinaj cu Viorica Adam si locuia impreuna cu aceasta intr-un bloc din localitatea sus-mentionata. In noaptea de 18/19 septembrie 2005, Viorica s-a intilnit cu verisoara ei, Geta si cu doi indivizi sositi din Braila, "Radu" si "Dorin" si a mers impreuna cu acestia la un cafe- bar. La acelasi local se afla si Virgil, care-si inneca amarul in bautura. In jurul orei 2.00, cei patru au urcat in apartamentul Vioricai Adam; la 3.15, femeia s-a trezit cu concubinul la usa. Virgil Simion s-a retras, fara sa faca scandal. A revenit, insa, la ora 9.30, cu chef de cearta. Beat mort, barbatul s-a luat la cearta cu concubina, a imbrincit-o pina in bucatarie si apoi a luat-o la bataie. "Radu" - nimeni altul decit inculpatul Gheorghita Lambru - a sarit in ajutorul Vioricai. El i-a despartit pe "combatanti", dupa care l-a lovit puternic pe Virgil in timpla stinga. Acesta s-a dezechilibrat si s-a lovit cu capul de peretele din beton al bucatariei, prabusindu-se pe pardoseala. Concomitent, barbatul a intrat in coma, apoi a decedat, personalul medical sosit la locul faptei nefacind altceva decit sa constate decesul.
Procurorul criminalist precizeaza ca, in aceeasi zi, autorul agresiunii a sunat-o pe Viorica Adam, ca sa se intereseze de mersul anchetei. Tot el a amenintat-o pe femeie cu moartea. Dupa ce-a stat ascuns pe la prieteni, Lambru a fugit peste granita, oamenii legii banuind ca s-ar ascunde undeva, in Madrid. Tribunalul Braila a emis, deja, mandat de arestare preventiva, in lipsa, pe numele fugarului, acesta fiind dat in urmarire generala. Instanta urmeaza sa se pronunte.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii