Mergi la conţinutul principal

Urmaşii brăileni ai lui Newton

Cei mai buni elevi brăileni la fizică au fost premiaţi, marţi, după ce au participat la cea de-a VIII-a ediţie a concursului judeţean "Newton", desfăşurat în luna noiembrie, la Şcoala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" din municipiu.
Competiţia s-a adresat elevilor din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a. Şcolile participante au fost Colegiul Naţional "Gheorghe M. Murgoci", Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", Colegiul Naţional "Ana Aslan", Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu", Şcoala Gimnazială "Mihai Viteazul", Şcoala Gimnazială "Fănuş Neagu", Şcoala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza", Şcoala Gimnazială "Mihu Dragomir", Şcoala Gimnazială "Ion Creangă", Liceul de Arte "Hariclea Darclee", Liceul Tehnologic "Anghel Saligny", Şcoala Gimnazială "Aurel Vlaicu", Şcoala Gimnazială "Dimitrie Cantemir", Liceul Teoretic "Constantin Angelescu" Ianca şi Şcoala Gimnazială Bordei Verde.
Concursul a constat într-o lucrare scrisă, de două ore, dificultatea subiectelor fiind peste medie. Acestea au fost elaborate de profesori de specialitate care predau fizică la ciclul gimnazial şi la liceu.
La clasa a VI-a au fost 120 de elevi participanţi. Locul I a fost ocupat de un elev al şcolii "Fănuş Neagu", iar pe locul II s-au clasat cei de la "Alexandru I. Cuza", "Mihai Eminescu" şi "Fănuş Neagu", pentru că au fost la egalitate de puncte. Locul III a fost ocupat de un reprezentant al "Fănuş Neagu" şi un elev al Liceului Teoretic "Constantin Angelescu" Ianca.
La clasa a VII-a au fost 49 de participanţi. Locul I a revenit unui elev de la "Murgoci", locul al II-a fiind ocupat de un reprezentant al Liceului "Angelescu" Ianca. Pe locul III s-a clasat un copil de la "Mihai Viteazul".
La clasa a VIII-a au fost doar 14 elevi care au participat. Pe locul I s-a clasat un elev de la Colegiul "Murgoci", iar pe locul II un reprezentant al Colegiului "Ana Aslan". Locul III a fost ocupat de un elev de la "Mihai Eminescu".
"Premiile au constat în diplome. Acest concurs este o etapă premergătoare Olimpiadei de Fizică, pentru care elevii au început deja să se pregătească. Intenţionăm să transformăm competiţia într-una interjudeţeană şi, de ce nu, într-una naţională. Felicit toţi elevii participanţi, pentru că toţi au dovedit că îndrăgesc foarte mult fizica şi chiar s-au pregătit pentru acest concurs", ne-a declarat prof. Mariana Constantinescu, inspector de fizică.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro