Mergi la conţinutul principal
Administrația Chiriac

UPU, «blindată» cu aparatură nouă

• consilierii județeni au aprobat, miercuri, în cadrul unei ședințe extraordinare a CJ Brăila, transmiterea în folosință gratuită către Spitalul Clinic Județeană de Urgență Brăila, mai multe active fixe și obiecte de inventar importante • transmiterea s-a făcut pe o perioadă de cinci ani de zile • este vorba despre echipamente medicale, echipamente IT și mobilier achiziționate de CJ Brăila în cadrul proiectului de reabilitare a Secției UPU, realizat pe fonduri europene

 

Secția Unitate de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brăila a primit o serie de dotări care ar trebui să îmbunătățească serviciile medicale acordate pacienților. Mai precis, consilierii județeni s-au întrunit miercuri dimineață într-o ședință extraordinară a Consiliului Județean Brăila, pentru a dezbate și aproba transmiterea în folosință gratuită către spital, a unor active fixe și obiecte de inventar, proprietate privată a județului Brăila, pe o perioadă de cinci ani. În referatul de aprobare al acestui proiect aprobat de consilieri se explică faptul că prin implementarea proiectului de reabilitare a Secției UPU, CJ Brăila a achiziționat echipamente medicale, echipamente IT și mobilier, ”ce vor conduce la îmbunătățirea serviciilor medicale acordate populației, crescând performanța actului medical”. Bunurile au fost recepționate deja de o comisie care a fost constituită fix pentru acest scop. Procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor a fost semnat în 28 decembrie 2023, după cum se menționează în datele aflate la mapa consilierilor.

”Având în vedere faptul că funcționarea echipamentelor medicale și mobilierului va fi asigurată de către Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila este necesară și oportună atribuirea în folosință gratuită pe o perioadă de 5 ani”, se mai specifică în cadrul proiectului.

Potrivit hotărârii consilierilor, SCJU va răspunde de întreținerea, funcționarea și mentenanța bunurilor transmise în folosință gratuită.

 

Cu ce aparatură și mobilier este dotat UPU Brăila

Potrivit anexelor proiectului de hotărâre al Consiliului Județean, au fost achiziționate o serie de active fixe menite să îmbunătățească simțitor calitatea serviciilor pentru pacienți. Este vorba despre: cinci mese de lucru la prețul unitar de 3.570 lei cu TVA pe bucată; patru dulapuri metalice cu sertare (2.891 lei cu TVA/bucată), zece calculatoare all in one DELL Inspirion și softuri pentru acestea (6.598 lei cu TVA/bucată), un aparat video laringoscop în valoare de 8.596 lei cu TVA; două tărgi rigide atraumatice (11.265 lei cu TVA/bucată); trei defibrilatoare cu monitor (28.163 lei cu TVA/bucată); opt seringi automate (4.567 lei cu TVA/bucată); trei electrocardiografe (14.478 lei cu TVA/bucată); un sistem de încălzire pasivă hipotermici în valoare de 16.291 lei cu TVA.

De asemenea, s-au achiziționat o serie de obiecte de inventar necesare funcționării în condiții optime a unității spitalicești: 20 de cărucioare de transport pacienți (830 lei cu TVA/bucată), două lămpi mobile UV (1.286 lei cu TVA/bucată), 20 de manometre (1.071 lei cu TVA/bucată), șase oftalmoscoape (1.158 lei cu TVA/ bucată), șase otoscoape (824 lei cu TVA/bucată), zece tensiometre cu manometru și stetoscop (380 lei cu TVA/bucată), 20 de băncuțe pentru sala de așteptare (1.190 lei cu TVA/bucată), 11 birouri (773 lei cu TVA/bucată), patru birouri recepție (1.071 lei cu TVA/bucată), cinci cuiere pentru perete (535 lei cu TVA/bucată), un dulap cu rafturi fără uși de 1.428 lei cu TVA, un dulap mare cu trei canate de 1.576 lei cu TVA/bucată, șapte dulapuri mari cu două uși (1.071 lei cu TVA/bucată), un dulap mediu cu trei canate de 1.547 lei cu TVA, șapte dulapuri medii cu blat tratat (1.428 lei cu TVA/bucată), un dulap mic cu un canat în valoare de 1.071 lei cu TVA, un alt dulap mic un canat cu rafturi de 523 lei cu TVA, trei rafturi de perete compatimentate (523 lei cu TVA/bucată), cinci scaune mobile cu înălțime ajustabilă, de birou (714 lei cu TVA/bucată) și 54 de scaune pentru vizitatori (166 lei cu TVA/bucată).

”Este vorba despre tot ce înseamnă echipamente pentru dotarea UPU. Au venit toate și trebuie să le dăm spitalului”, le-a transmis Francisk Iulian Chiriac, președintele CJ Brăila (șeful PSD Brăila), consilierilor județeni, înainte de votul singurului proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare din 20 martie. Cum era de așteptat, proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Așa cum am anunțat și în alte ediții ale cotidianului ”Obiectiv – Vocea Brăilei”, proiectul de reabilitare a Secției Unitate de Primire Urgențe a demarat în iulie 2022, moment când a fost emis ordinul de începere a lucrărilor și a fost predat amplasamentul către executant, firma SC Termohidro SRL. S-au executat lucrări de modernizare, recompartimentare și reabilitare a unor zone medicale, în vederea conformării cu legislația în vigoare cu privire la organizarea și funcționarea UPU Brăila. De asemenea, s-a eficientizat din punct de vedere energetic imobilul în care funcționează Unitatea. O parte importantă a proiectului a vizat tocmai dotarea secției, obiectiv pentru care au fost semnate și un număr de 13 contracte de furnizare a mobilierului și echipamentelor necesare funcționării optime. În total, modernizarea UPU se ridică la 1,5 milioane euro.

Întreg proiectul de reabilitare a secției UPU din cadrul Spitalului Județean s-a realizat pe fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, axa prioritară 8: „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro