Mergi la conţinutul principal

Update 23.57 VIDEO: Jandarmii, cu ochii pe tinerii violenți! Două tipuri de protestatari la Brăila: unii cântă și aprind lumânări, alții huiduiesc, scuipă, înjură! Forțele de ordine au făcut zid în fața acestora!

UPDATE 23.33. Jandarmeria Brăila, despre actele din seara de vineri de la Brăila: ”Vineri, 06 noiembrie a.c., în jurul orei 21.00, pe timpul manifestărilor comemorative, din Piaţa Independenţei a municipiului Brăila, un grup de persoane care adresau injurii şi ameninţări la adresa tuturor celor prezenţi, s-a desprins de restul persoanelor care manifestau în mod paşnic, cu intenţia de a ajunge la domiciliul primarului municipiului Brăila.
Întrucât aceştia erau violenţi şi ameninţau cu acte de vandalism, jandarmii i-au oprit din drum, iar echipele de dialog prezente în dispozitivul Jandarmeriei le-au adus la cunoştinţă prevederile legale.
Constituţia României şi legislaţia în vigoare stabilesc dreptul cetăţenilor de a organiza mitinguri, demonstraţii şi alte manifestaţii, însă acestea trebuie să se desfăşoare în mod liber şi paşnic, iar Jandarmeria ca instituţie de aplicare a legii are obligaţia de asigura respectarea acestui drept fundamental al românilor.
Totodată, indicăm tuturor participanţilor la adunările publice să se disocieze de aceste tipuri de persoane pentru a păstra caracterul civic şi legalitatea adunării publice”.
Comunicatul ne-a fost furnizat de către Biroul de Relații Publice al Inspectoratului Județean de Jandarmi.

 

UPDATE 23.27. ”Tinerii violenți și care amenințau cu acte de vandalism, care susțineau că vor să meargă acasă la primarul municipiului au fost opriți”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Brăila.

UPDATE 23. 23. Tinerii care au vrut să meargă spre casa primarului, agresivi, luați în vizor de către jandarmi.

UPDATE 22.30. Protestul de pe Platoul din fața Primăriei s-a încheiat. Per total, circa 500 de persoane au ieșit în stradă.

Tinerii pașnici care cântau la chitară, scuipați cu coji de semințe și tratați cu: ”Bagă, mă, și melodia aia cu...”. 

UPDATE 21.50. Exclusiv, declarația unui tânăr de 16 ani, care se află între cele două grupuri: ”Eu am mers cu colegii, nu știu dacă se mergea acasă la Simionescu. Mergeam și eu cu ei! Au mobilizat toți jandarmii pentru noi, să ne întoarcă din drum! Suntem vreo 200! Eu vreau să protestez pentru Colectiv, dar...băieții au altă treabă. Cred că mă duc acasă!”.

UPDATE 21.45. Tinerii întorși din drum de jandarmi. Revoltați, ei strigă: ”Jandarmeria apără hoția!”. 

UPDATE 21.35. Tinerii spun că se duc spre casa primarului. Ei sunt opriți în Barieră. Vezi aici întâlnirea dintre jandarmi și tinerii care se vor a fi protestatari.    

UPDATE 21.00. Grupul de tineri agresivi în limbaj părăsește din nou piața și se duce pe Călărașilor. Forțele de ordine se regrupează, fiindcă tinerii scuipă, vorbesc vulgar, strigă injurii și se împing. Jurnaliștii au decis să rămână alături de brăilenii care se manifestă pașnic și comemorează victimele din ”Colectiv”.

UPDATE 20.50. Tineri instigați să strige împotriva jurnaliștilor și să huiduiască presa.

 

UPDATE 20.44. Jurnaliști agresați de protestatari, huiduiți și scuipați. Un operator a fost împins și i-a fost lovită camera.

UPDATE 20.33. Pe stradă se strigă ”Hoții!” și ”Miliția să plece acasă!”. 

 

Ceilalți brăileni, din fața Palatului Administrativ, aprind lumânări și se roagă pentru sufletele celor care au decedat la ”Colectiv”. Se împlinesc șapte zile de când 32 de tineri și-au pierdut viața în mod violent. Între ei și Andrei, 29 de ani, arhitect brăilean.

 

 

UPDATE 20.20. Parte dintre protestatari se îndreaptă spre Catedrală. Respectivii sunt ”înarmați” cu steaguri și vuvuzele și strigă din toate puterile.

O parte dintre cei prezenți îi comemorează pe morții de la Colectiv. Cealaltă parte tocmai a ieșit pe Călărașilor și huiduie tot ce o înconjoară. Protestul riscă să degenereze. Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro