Mergi la conţinutul principal

UPDATE 15.00 / GALERIE FOTO: Percheziţii la vânătorii italieni din Brăila. Captura: 6 arme, 12.000 de cartuşe, 5.800 păsări împuşcate

UPDATE 15.00: Polițiștii din Brăila și Giurgiu, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat 9 percheziții la persoane bănuite de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Peste 12.000 de cartușe, aproape 6.000 de exemplare de vânat, 6 arme de vânătoare și 2 arme albe, o baterie de artificii cu 100 de focuri, proiectoare și cabluri, precum și 9 ogari au fost ridicați pentru continuarea cercetărilor.

La data de 23 octombrie a.c., poliţiştii inspectoratelor de poliție județene Brăila și Giurgiu, sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au efectuat 9 percheziţii domiciliare.

Activitățile s-au desfășurat la locuințe și la sedii sociale din județele Brăila și Giurgiu, în dosare penale în care mai mulți cetățeni italieni sunt cercetați pentru braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Cei în cauză ar fi braconat specii de vânat mic, ar fi deținut muniție în locuri neautorizate și ar fi folosit dispozitive electronice pentru ademenirea vânatului, interzise prin lege.

Polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, 12.194 de cartușe, 6 arme semiautomate de vânătoare, 5.832 de exemplare de vânat (prepelițe, ciocârlii, becaține, grauri, gârliță, cocoș de munte și iepuri de câmp), 2 arme albe, o baterie de artificii cu 100 de focuri, proiectoare și cabluri, precum și 9 ogari.

Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

 

Percheziţii IGPR şi IPJ Brăila în acest moment la o casă de protocol ce organizează vânători cu italieni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro