Mergi la conţinutul principal

UPDATE 13.00: Ucigaşul de la Gura Călmăţui. Crimă trasă la indigo

UPDATE 13.00: Ucigaşul de la Gura Călmăţui. Crimă trasă la indigo

Fănel Milea, de 51 de ani, din comuna Viziru, este individul care i-a luat viaţa bătrânei de 84 de ani din satul Gura Călmăţui. Bărbatul fusese eliberat din puşcărie în noiembrie 2013, el fiind condamnat tot pentru viol şi omor.
Potrivit anchetatorilor, celelalte crime au fost comise în judeţul Botoşani, în anul 1992. Individul tocmai fusese eliberat din penitenciar, unde executase o altă pedeapsă. A băut bine şi s-a oprit la casa unei bătrâne, pe care a violat-o, însă a lăsat-o în viaţă. Nu a fost suficient. În aceeaşi noapte, a dat buzna peste alţi doi bătrâni, soţ şi soţie. A batjocorit-o pe femeie şi apoi le-a luat viaţa celor doi soţi. Milea a fost condamnat la închisoarea pe viaţă, însă după ce a efectuat 21 ani a fost pus în libertate de instanţă.
Crima de la Gura Călmăţui este trasă la indigo, victimă fiind Vasilica Grosu, o bătrână singură, care nu s-a putut apăra. Ea a fost batjocorită şi ucisă cu bestialitate, criminalul fiind şi de această dată băut bine. El a fost prins şi dus la instanţă cu propunere de arestare pentru omor calificat. (Vom reveni)

 

Descoperire macabră într-o locuinţă din satul Gura Călmăţui, comuna Berteştii de Jos. O bătrână de 84 de ani, care îşi ducea bătrâneţea de pe o zi pe alta, fiind răpusă de boli, a fost batjocorită şi ucisă de un individ necunoscut. Bătrâna locuia singură, într-o casă aflată la marginea satului, întrucât soţul îi murise cu câţiva ani în urmă. Medicul legist a stabilit că bătrâna a fost violată şi apoi ucisă.
Ieri dimineaţă, Vasilica Grosu a fost descoperită în propria casă, trântită pe jos, plină de vânătăi şi dezbrăcată de lenjeria intimă, dovadă că individul care i-a călcat pragul şi-a satisfăcut nevoile sexuale cu ea. Cel care a găsit-o pe bătrână a fost chiar fratele ei, care a venit să vadă dacă este bine, asta după ce o vecină şi-a exprimat îngrijorarea că tanti Vasilica nu mai ieşise pe uliţă. Nu şi-a mai revenit după ce a avut parte de o imagine de coşmar. Omul nu a mai putut decât să arunce o haină pe bătrână, ca să o acopere, apoi a ieşit şi a anunţat poliţia. Imediat, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila au mers în zona unde s-a produs moartea suspectă care a băgat groaza în toţi localnicii din sat. Oamenii se strânseseră în apropiere de casa bătrânei batjocorite şi aveau numai vorbe bune despre ea, spunând că era o femeie de treabă şi foarte curată. Nimeni nu a putut înţelege cum un om poate comite o asemenea faptă gravă, fără a se gândi că tanti Vasilica i-ar fi putut fi bunică. Totuşi, localnicii spun că un bărbat care nu ar fi fost din sat ar fi mers duminică seara la magazin şi a cumpărat băutură şi mâncare. La magazin, acesta chiar ar fi spus că a stat 20 de ani la puşcărie, cel mai probabil, ţinând cont de pedeapsa primită, tot pentru vreo crimă. El s-a oprit apoi la locuinţa bătrânei, asta după ce ar fi văzut că este singură. I-a spart geamul la casă şi a dat buzna peste bătrâna care nu a mai fost în stare să se apere. Oricum, dacă nenorocirea s-a produs în toiul nopţii, nimeni nu a auzit-o pe octogenară cerând ajutor, asta pentru că celelalte locuinţe nu sunt foarte apropiate. Trupul neînsufleţit al bătrânei a fost transportat la Morgă, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii. Ieri după-amiază, anchetatorii erau încă la faţa locului, ancheta fiind în toi pentru identificarea criminalului cu sânge rece. Potrivit unor surse, suspectul de crimă ar fi fost identificat şi ar fi fost dus la audieri. Autopsia a arătat clar prin ce chinuri a trecut bătrâna înainte de moarte. "După ce au efectuat necropsia, medicii legişti au stabilit că octogenara a fost violată în ultimele clipe ale sale de viaţă. "Viol urmat de moartea victimei, asta am constatat", ne-a declarat dr. Gina Ilie, şeful Serviciului de Medicină Legală Brăila.
Deşi femeia avea o vârstă înaintată, aceasta se descurca singură în gospodărie.

"Nu trebuia să o omoare"

Localnicii din Gura Călmăţui erau terorizaţi de evenimentul care a dus la moartea unei bătrâne, fără apărare, mai ales că, după cum ne-au povestit, la ei în sat nu s-a întâmplat vreodată aşa ceva. Satul este destul de mic şi multe femei locuiesc singure, după ce soţii le-au murit. "Bătrâna stătea singură, soţul i-a murit acum câţiva ani, avea trei copii, unul a murit student şi mai avea doi, unul inginer şi celălalt este plecat pe vas. A găsit-o moartă dimineaţă, a venit un frate, poarta era ruptă, geamul spart, până la brâu dezbrăcată, era dezbrăcată de chiloţi. Era o femeie curată, vrednică, a murit acum, nu mai este, păcat de ea", ne-a spus o localnică din Gura Călmăţui.
Oamenii susţin că, în urmă cu câţiva ani, bătrâna a mai fost "vizitată" de indivizi puşi pe furat, însă nu s-a întâmplat nimic grav. Acum însă, ea nu a mai scăpat cu viaţă. "Eu aseară mă duceam după vacă şi ea era în faţa porţii, cu două bastonaşe aşa. I-am dat bună seara şi am întrebat-o ce face, mi-a spus că se uită şi ea pe uliţă, mai stătea de vorbă cu lumea. Astea sunt ultimele vorbe care mi le-a mai spus. Mai ieşea şi ea, mai vorbea cu lumea din sat, singură în casă nu era uşor. În satul ăsta aşa ceva nu s-a întâmplat, cine este, oricum nu e de aici din sat, îl urmăreşte. Intră în casă peste tine şi crede că îţi găseşte vreo avere. Ce să îţi găsească, dintr-o pensie? Îi omoară pentru nimic", a povestit tanti Floarea.
Oamenii din sat cred că, cel mai probabil, individul era rupt de băutură, întrucât înainte trecuse pe la magazinul din sat, unde şi-a pierdut şi actul de identitate. Vânzătoarea a păstrat documentele, printre care era şi un cupon de pensie, însă bărbatul nu a mai venit după ele. "I-a găsit punga cu mâncare, a cumpărat aseară de mâncare de la magazin dar a zis că nu îl cunoştea, nu era din sat, şi-a scăpat buletinul, de beat ce era, avea şi un cupon de pensie, cred că pe urmă s-a dus la tanti Vasilica", a spus o femeie a cărei fiică vindea la magazinul unde a venit suspectul de crimă.
Un alt localnic ne-a spus că, în faţa porţii victimei, a fost găsit ieri dimineaţă şi un cuţit, de către un bărbat care trecea cu vitele. Acesta a luat arma albă, fără a se gândi că ar fi putut fi folosită la comiterea unei crime, însă l-a predat apoi anchetatorilor. Dacă individul a folosit sau nu cuţitul, pentru a o ucide pe Vasilica Grosu, rămâne de stabilit. Cert este că victima era plină de vânătăi, provenite cel mai probabil din lupta pe care a avut-o cu violatorul care i-a devenit călău. "Ne e şi frică să mai stăm în casă, să ne uităm la televizor, vedem numai nenorociri, dar nu s-a întâmplat aşa ceva niciodată aici. Când mori de moarte bună este altceva, dar să mori aşa, Doamne fereşte!", a declarat îngrijorată o altă localnică.

Suspectul de crimă s-ar fi lăudat că a stat 20 de ani la puşcărie

Printre oamenii veniţi în apropierea casei bătrânei se afla şi dascălul din sat, Florin, care a spus că obişnuia să îi cumpere medicamente acesteia, întrucât ea nu putea ajunge în comună. "Îi luam medicamentele, în fiecare lună, sunt dascăl, mă duceam la Berteşti şi îi luam ce avea nevoie" a relatat dascălul.
"A fost unu la magazin aseară şi a cumpărat băutură şi mâncare, a găsit pe masă mâncarea, a mâncat aici la bătrână. I-a găsit acolo jos o pungă, o bluză, cuţitul era pe jos. Când a fost la magazin şi-a scăpat un cupon de pensie, o fi al lui sau al altcuiva pe care l-o fi jefuit. El nu s-a mai întors să ia cuponul, d-na de la magazin nu îl cunoştea pe bărbat, nu era de aici din sat, a sunat la poliţie. Le-a spus în magazin că a făcut 20 de ani de puşcărie, nu era nici tânăr nici bătrân, subţirel, cu mustaţă. La casa bătrânei era geamul spart, usa deschisă, au anunţat femeile care duceau vacile dimineaţă", a mai povestit o localnică.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro