Mergi la conţinutul principal

UPDATE 12.05: Liberalii au incercat inlocuirea lui Mortu la conducerea CJ.Prefectura Brăila: „Nu ar trebui să se organizeze alegeri la CJ”

UPDATE 12.05: Încercarea liberalilor brăileni de a forţa astăzi în şedinţa CJ Brăila o schimbare a preşedintelui Viorel Mortu a eşuat. Liberalii au propus introducerea suplimentară pe ordinea de zi a unui proiect pentru schimbarea şefului de judeţ, însă acesta a picat la vot. Timp de aproximativ o oră, s-au purtat discuţii aprinse între reprezentanţii PNL şi PSD pe acest subiect.

 

Opinia juridică a Instituţiei Prefectului Brăila este că nu ar trebui să se organizeze alegeri anticipate pentru şefia Consiliului Judeţean. „Pentru posturile vacante de preşedinţi de consilii judeţene aleşi prin vot direct, până la data intrării în vigoare a Legii nr. 115/2015, cât şi pentru cele care se vor vacanta în perioada 23.05.2015 şi data alegerilor locale din anul 2016, nu se pot organiza alegeri parţiale. Pentru posturile devenite vacante în perioada menţionată mai sus, consiliile judeţene nu pot alege preşedinţii prin vot indirect întrucât, în opinia noastră, prin aplicarea prevederilor art. 101 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 215/2001, republicată, modificată şi completată, s-ar contraveni voinţei alegătorilor care, în anul 2012, au votat direct, şi nu prin reprezentanţi, alegând un candidat propus de un competitor electoral, votul astfel exprimat având valenţă dublă: desemnarea unei persoane şi manifestarea preferinţei pentru partidul politic din care acesta face parte", se arată în răspunsul Prefectului judeţului, Nicu Lucian Olteanu.
Totuşi, trebuie menţionat că decizia dacă se vor organiza sau nu alegeri locale aparţine consilierilor judeţeni, pentru că CJ nu este o instituţie subordonată Prefecturii, după cum a făcut precizări şi Olteanu. La această oră se derulează o şedinţă cu scântei la CJ Brăila, mărul discordiei fiind subiectul alegeri anticipate.

Detalii în ediţia de mâine.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro