Mergi la conţinutul principal

Unul dintre suspecţii de crimă din Vişani ar fi vrut să iasă din arest

inculpatul Muti Valentin a cerut la Curtea de Apel Galaţi înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu • magistraţii i-au respins cererea • dosarul de omor, în care acuzaţii sunt trei indivizi din familia Muti, este înregistrat la CA Galaţi şi se aşteaptă sentinţa finală

 

Acuzat de infracţiunea de omor şi condamnat în primă instanţă la o pedeapsă de  20 de ani închisoare, inculpatul Muti Valentin a cerut la Curtea de Apel Galaţi înlocuirea măsurii arestării preventive cu o măsură mai blândă. Mai precis, el ar fi vrut să meargă acasă. Magistraţii nu i-au admis solicitarea. După cum se arată pe site-ul instanţei, la şedinţa din februarie, judecătorii au menţinut măsura arestării preventive a inculpaţilor Muti Emilian, Muti Valentin şi Muti Marian, constatând legalitatea şi temeinicia acesteia. “Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpatul Muti Valentin privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu”, au decis magistraţii.

În noiembrie 2019, judecătorii Tribunalul Brăila au dat sentinţa în dosarul oribilei crime din Vişani, faptă de o violenţă extremă comisă în luna august 2018 pe drumul judeţean 203A, ce leagă comuna Vişani de satul Câineni Băi. Inculpaţii Muti Marian, Muti Valentin şi Muti Emilian au primit pedepse de 22, 20 şi 18 ani închisoare pentru infracţiunea de omor. Nazâru Ştefan, pădurarul din Vişani acuzat de infracţiunea de nedenunţare, care aflase despre omorul comis de inculpaţi şi nu a spus nimic, a scăpat cu o amendă penală. Victime ale spoitorilor Muti au căzut doi comercianţi de sare şi var, tată şi fiu, din judeţul Buzău, care au intrat în conflict cu aceştia. Unul dintre bărbaţi, în vârstă de 65 de ani, a fost lovit cu bâtele în mod repetat, apoi agresorii s-au urcat efectiv cu piciorele pe el şi i-au rupt coastele, ceea ce i-a adus sfârşitul.

În urma apelului formulat, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galaţi, unde se va da sentinţa finală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro