Mergi la conţinutul principal

Unul dintre inculpatii din dosarul "Gazeta" pleaca in luna de miere in Egipt

Casatoria s-a dovedit de bun augur pentru unul dintre inculpatii din dosarul "Gazeta". Ziarista Memoranda Suppllexa Onac, proaspat maritata, a cerut voie judecatorilor braileni sa plece in luna de miere in Egipt, iar acestia au acceptat sa ii ridice, temporar, interdictia de a parasi tara. Totodata, judecarea procesului a fost aminata pina in luna noiembrie, deoarece unul dintre inculpati s-a prezentat fara aparator. Ziarista din Cluj poate pleca in luna de miere exotica pina pe data de 14 octombrie, asa cum a decis Tribunalul Braila. In ceea ce il priveste pe inculpatul care s-a prezentat fara aparator, Calin Dan Pircalab, acesta a declarat ca a reziliat contractul de asistenta juridica pe care il avea cu un avocat clujean si ca doreste un termen pentru a-si angaja aparator din Braila. In urma deciziei judecatorului, Pircalab urmeaza sa faca o adresa catre Baroul Braila, prin care sa solicite un avocat din oficiu care sa asigure atunci asistenta. Totodata, Tribunalul Braila a decis sa mai faca o incercare si sa solicite din nou Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Cluj sa specifice daca au un act prin care au preluat mijloacele de proba. Precizam ca, inca din vara, DIICOT Cluj a primit solicitari din partea Tribunalului Braila, ca bunurile ridicate la perchezitiile facute in sediile ziarelor din trustul Gazeta la 30 octombrie 2006 sa fie restituite societatilor implicate in proces si inculpatilor, in masura in care respectivele obiecte nu se mai constituie drept probe.
"In urma perchezitiei din 30 octombrie (2006, n.r.), cind am fost arestati fara sa fi fost audiati niciodata in prealabil, ne-au ridicat absolut toate bunurile, computerele, imprimantele laser, faxurile, telefoanele, autoturismele, absolut tot. Desi instanta din Braila a ordonat DIICOT-ului de doua termene sa ne dea bunurile inapoi, DIICOT Cluj se opune acestui lucru. In momentul in care le-au ridicat nu s-a facut nici un fel de proces-verbal, totul a fost luat cu japca. Au intrat in redactie 20-30 de mascati, au incarcat totul in saci, le-au luat si le-au dus. De aia probabil nici nu au chef sa le dea inapoi pentru ca nici ei nu stiu cite bunuri au acolo", a declarat, la iesirea din sala de judecata, Liviu Man, inculpat in dosarul "Gazeta".
Amintim ca Man este presedintele Trustului Gazeta, trust ce editeaza zece publicatii in judetele Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Bihor, Sibiu si Mures. Alaturi de acesta, in dosarul "Gazeta" mai sint judecati, in calitate de ziaristi sau directori ai trustului, Aurel Muresan, Dorel Alexandru Vidican, Ioan Otel, Calin Dan Pircalab, Aurelian Grama, Anca Elena Cocut, Adrian Avarvarei si Memoranda Suppllexa Onac. Acuzatiile vizeaza savirsirea infractiunilor de asociere la un grup infractional organizat si santaj calificat in forma continuata. La inceputul lunii martie 2007, Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a decis sa stramute la Tribunalul Braila dosarul "Gazeta". Procurorii au stabilit ca ziaristii ar fi constituit un grup infractional organizat, iar din anul 2004 si pina in noiembrie 2006 au constrins un numar de 43 de persoane, in 53 de cazuri, sa incheie contracte de publicitate cu trustul. In caz contrar, ar fi fost amenintate cu dezvaluiri compromitatoare in publicatiile apartinind trustului de presa Gazeta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu