Mergi la conţinutul principal

Unul din cinci pacienţi români infectaţi cu virusul WEST NILE este din Brăila

•  Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat 11 cazuri de infecţie cu virusul West Nile pentru pacienţi din Brăila, iar o suspiciune a fost ridicată • la nivel naţional, 58 de persoane au fost diagnosticate cu acest virus, numărul deceselor fiind de 5, niciunul din Brăila

 

Un număr de 11 cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost confirmate la Brăila, din mai şi până acum, de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, la acestea adăugându-se încă o suspiciune.

Potrivit informaţiilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, cazurile au fost depistate în municipiu, în satul Pântecani - comuna Galbenu, în oraşul Însurăţei, sat Plopu - oraş Ianca, sat Agaua - comuna Frecăţei, comuna Movila Miresei şi oraş Ianca.

Potrivit unui raport al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibie (CNSCBT), în perioada 1 mai - 9 septembrie, au fost confirmate 58 de cazuri de infecţie cu virusul transmis prin înţepătura de ţânţar şi 5 decese. Dintre persoanele decedate în cele patru luni, două au fost din judeţul Ialomiţa şi câte una din Iaşi, Mureş şi Bucureşti.

Dintre persoanele infectate cu acest virus, 20 fac parte din grupa de vârstă 70 - 79 de ani, 9 persoane de 80 de ani şi peste 80 de ani, 9 persoane cu vârste între 60 - 69 de ani, 6 persoane între 50 - 59 de ani, 5 persoane între 40 - 49 de ani, 4 persoane între 30 - 39 de ani, 4 persoane între 20 - 29 de ani şi o persoană cu vârsta până în 19 ani.

În raportul CNSCBT se mai arată că cele mai multe cazuri confirmate de West Nile au fost în Bucureşti şi Brăila, câte 12 cazuri. Lista continuă cu Ilfov şi Ialomiţa - 5, Iaşi şi Galaţi - 4, Bacău şi Dolj - 3, Olt şi Prahova - 2, iar în judeţele Giurgiu, Mehedinţi, Mureş, Tulcea, Teleorman şi Vâlcea - câte un caz.

Cele mai multe cazuri de infectare cu virusul West Nile nu sunt grave, mulţi dintre cei contaminaţi nu prezintă niciun simptom sau simptome asemănătoare unei gripe uşoare, cum ar fi dureri de cap, dureri musculare şi febră.
Probleme grave, ca encefalita sau meningita, apar la mai puţin de 1% dintre persoanele infectate, iar acestea pot fi fatale.
Semnele unei infecţii severe pot include slăbiciune musculară, dezorientare, crize convulsive (convulsii) şi pierderea conştienţei.

Virusul nu se transmite de la om la om, ci doar prin înţepătura de ţânţar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro