Mergi la conţinutul principal

UNPR se vrea punte între palate

Preşedintele Uniunii Naţionale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, a lansat ieri o invitaţie la dialog tuturor partidelor parlamentare pe tema Codului fiscal, scrie agerpres.ro.
„UNPR poate fi o punte între palate - Palatul Cotroceni, Palatul Victoria şi acum şi Palatul Parlamentului. Vom face tot posibilul să ieşim din logica conflictului politic, vom aduce la aceeaşi masă toate punctele de vedere pentru a obţine cel mai bun rezultat pentru România şi români. Decizia reprezintă o încercare de a obţine cel mai bun rezultat. (...) Vom trimite o scrisoare tuturor partidelor (...) să armonizăm părerile, să obţinem ce este mai bun pentru ţara noastră. Sunt mai multe opinii, este important să ne întâlnim şi, înainte de a da vot, să luăm în calcul tot ce spun specialiştii. Vrem dialog pe Codul fiscal", a declarat liderul progresiştilor.

UNPR este un partid credibil

El a precizat că, înainte de a lansa această invitaţie, a avut discuţii informale cu toţi liderii politici, inclusiv cu cei de la PNL. „Vom trimite mâine o scrisoare tuturor partidelor politice. Propunerea este să ne întâlnim înainte de rediscutarea în Parlament şi împreună, în mod înţelept, în baza interesului naţional comun, să putem să armonizăm toate părerile", a spus Oprea, refuzând să precizeze cum va vota UNPR în Parlament noul Cod fiscal.
„Vrem să ne întâlnim cu toate partidele politice. Noi am votat Codul fiscal în Parlamentul României. Ştiu foarte bine că sunt mai multe opinii, ale BNR, opinii internaţionale, ale unor organizaţii patronale, lideri de opinie. Cred că este important şi înţelept să ne întâlnim toate partidele parlamentare înainte de a da votul. Cred că UNPR este un partid credibil ca să putem obţine o decizie înţeleaptă pentru România", a subliniat Oprea.

Două linii de gândire la PSD

În replică, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a estimat că invitaţia UNPR se alătură celei făcute anterior de liberali şi prefigurează formarea unei „mase critice" în Parlament pentru a se ajunge la un consens pe acest subiect.
„Odată cu declaraţia liderului UNPR, care se alătură invitaţiei PNL pentru găsi un consens la reexaminarea Codului fiscal, se formează încet-încet o masă critică pentru a ajunge la un acord. Deci, notez această declaraţie în cheie pozitivă şi sunt relativ optimist că vom putea împreună, toate partidele, să găsim cea mai bună formulă pentru mediul de afaceri din România", a spus Predoiu.
Anterior, el a afirmat că în PSD există două linii de gândire referitoare la discuţiile despre Codul fiscal. „Am observat două tendinţe, două linii de gândire la PSD: pe de o parte, grupul din jurul premierului Ponta menţine aceeaşi poziţie inflexibilă şi rigidă, doamna Plumb, domnul Ponta, domnul Teodorovici, dar am observat în acelaşi timp o deschidere în discursul domnului preşedinte interimar Liviu Dragnea şi eu sper că până la urmă va prevala raţiunea, şi nu ambiţia copilărească, personală. Nu e vorba de o jucărie care trebuie să rămână aşa cum a desenat-o Guvernul Ponta, aici e vorba de un instrument important pe care trebuie să-l convenim cu toţii", a afirmat Predoiu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro