Universitatea Ecologica Bucuresti are 1.400 de studenti la Braila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Universitatea Ecologica Bucuresti are 1.400 de studenti la Braila

Universitatea Ecologica Bucuresti (UEB) a deschis, duminica, oficial cursurile anului 2007 - 2008. Academicianul Constantin Balaceanu Stolnici, presedintele de onoare al senatului universitatii, a vorbit studentilor veniti in sala Teatrului "Maria Filotti" despre importanta ecologiei in lume. "Premiul Nobel acordat in urma cu citeva zile pentru ecologie a fost un semnal dat in intreaga lume ca lupta pentru pace inseamna si lupta contra poluarii. In acest context ne bucuram ca universitatea noastra are misiunea de a implanta studentilor preocuparea pentru mediu si ca tinerii acorda o mare importanta acestui domeniu. De asemenea, este o placere pentru noi sa vedem ca tinerii se indreapta catre scoala, ca vor sa munceasca, sa invete si va doresc tuturor ca drumul pe care l-ati ales sa fie de succes, sa ajungeti doctori in domeniile pe care le studiati", a spus academicianul Constantin Balaceanu Stolnici.

Facultatile de Stiintele Comunicarii si Psihologie, acreditate din acest an

Citeva dintre realizarile Universitatii Ecologice Bucuresti din anul trecut au fost mentionate de prorectorul Vladimir Rojanschi. Acesta a spus ca acum sint la universitate sapte facultati acreditate, in aceasta vara obtinind acest statut si facultatile de Psihologie si Stiintele Comunicarii. De asemenea, au fost acreditate si cele zece domenii in care se pot organiza cursuri de masterat, cinci la Drept, doua la Ecologie si cite unul la Sport, Inginerie si Management. "Avem preocupari si pentru dezvoltarea colaborarilor internationale. Pina acum s-au derulat proiecte cu universitati din Spania si din Franta, insa urmarim sa dezvoltam acest segment si in alte tari, astfel incit sa demonstram deschiderea europeana pe care o are Universitatea Ecologica. Avem preocupari si pentru obtinerea dreptului de a organiza o scoala doctorala in domeniul Drept la inceput si apoi vom face acelasi lucru si pentru alte domenii. Vrem sa extindem si cercetarea stiintifica, un pilon absolut necesar pentru o universitate europeana. Avem in vedere dezvoltarea bazei materiale si tot ce tine de cercetarea stiintifica, mai ales ca putem accesa si fonduri europene in acest sens. Paleta activitatilor desfasurate de universitatea noastra este foarte diversa si sper sa o mai dezvoltam, astfel ca la anul, cind se vor implini 18 ani de la infiintare, sa avem numai motive de bucurie", a spus prorectorul Universitatii Ecologice Bucuresti, prof. univ. dr. Vladimir Rojanschi.

"Psihologia da masura majestatii speciei noastre", a spus academicianul Constantin Balaceanu Stolnici

Prof. univ. dr. Alexandru Ticlea, decanul Facultatii de Drept, i-a felicitat pe cei are au ales acest domeniu evidentiind faptul ca atunci cind termina au o gama foarte larga de domenii in care pot profesa. Decanul Facultatii de Ecologie si Protectia Mediului, prof. univ. dr. Nicolae Galdeanu, a subliniat ca nevoia de specialisti in domeniu este foarte mare si ca fiecare student ar trebui sa se dezvolte pe doua planuri: sa constientizeze problemele de mediu si sa se dezvolte si pe plan tehnic prin obtinerea cunostintelor necesare rezolvarii problemelor de mediu. Prof. univ. dr. Corneliu Turianu a vorbit despre strategia universitatii pentru a-si cunoaste mai bine studentii si a-i putea ajuta sa se dezvolte profesional si a atacat facultatile care promoveaza "invatamintul cu clape", in care nu exista contact intre profesor si student. Academicianul Constantin Balaceanu Stolnici a vorbit si despre importanta psihologiei, spunind ca nici o alta disciplina nu da masura majestatii speciei noastre mai bine decit psihologia, care va deveni si la noi instrument terapeutic. Secretarul general al universitatii, Vasile Mustatea, a vorbit si despre avantajele urmarii Facultatii de Stiintele Comunicarii, oportunitatile pe care le are un absolvent al acestei facultati, dupa care a raspuns intrebarilor studentilor.
Directorul Centrului de la Braila al Universitatii Ecologice Bucuresti, drd. Giorgiu Coman, moderatorul deschiderii, a anuntat ca din acest an la Braila sint inscrisi 1.400 de studenti la facultatile de Drept, Ecologie, Stiintele Comunicarii, Management si Psihologie. Prorectorul Vladimir Rojanschi a aratat in final ca Centrul de la Braila este cel mai puternic dintre cele 20 din tara ale Universitatii Ecologice, ca acest lucru se datoreaza si implicarii puternice a directorului Giorgiu Coman, iar urmarea acestei dezvoltari puternice ar fi posibilitatea transformarii centrului intr-o filiala.
Dupa deschiderea festiva, toti studentii au audiat primele cursuri din acest an universitar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro