Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Universitatea Brancoveanu - a XIV-a editie a Sesiunii cercurilor stiintifice studentesti

La Universitatea "Brancoveanu" s-a desfasurat cea de-a XIV-a editie a Sesiunii anuale a cercurilor stiintifice studentesti, faza pe centru universitar. Deschiderea oficiala a fost moderata de prorectorul Ion Scurtu, care a oferit cuvintul rectorului fondator al universitatii, prof. univ. dr. Alexandru Puiu. Acesta a remarcat ca la traditionala actiune se infrunta cei mai buni dintre cei buni si ca in cele 14 sectiuni sint abordate teme de cercetare foarte interesante. "Diversitatea de teme si sectii reflecta potentialul corpului profesoral si al studentilor. Sa speram ca aceasta realizare cantitativa va fi urmata si de o realizare calitativa care se va observa la analiza lucrarilor. La recenta intilnire a rectorilor din toata tara cu prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu s-a pus problema ca prioritatea sistemului de invatamint trebuie sa fie cercetarea stiintifica. De la invatamintul superior se cere cercetare stiintifica care sa contribuie la dezvoltarea economica, se cere sa oferim specialisti pregatiti pentru integrarea in Uniunea Europeana, sa le fim parteneri valabili. In general, in Europa, exista o preocupare pentru a conferi invatamintului superior atribute ale cercetarii stiintifice. In acest climat cautam, la aceasta universitate, cu o vechime de 15 ani, sa respectam aceste directii, sa promovam cercetarea. Anul trecut am publicat un volum cu cele mai interesante comunicari, speram ca si anul acesta vom reusi acest lucru", a precizat prof. univ. dr. Alexandru Puiu. Viceprimarul Daniela Vasioiu a apreciat ca Universitatea "Brancoveanu" este din ce in ce mai mult preocupata sa fie un spatiu pentru confruntarea spiritelor, sa fie un spatiu al sanselor egale pentru studiu. Europa este un spatiu al posibilitatilor, dar trebuie sa le descoperim si sa fim pregatiti sa le folosim. Cel mai mare cistig al Brailei este faptul ca aceste lucrari de cercetare au sansa de a sta la baza unor proiecte comune cu administratia locala", a precizat viceprimarul Daniela Vasioiu. De asemenea viceprimarul Vasioiu a propus realizarea unui partenerit intre administratia locala si universitate pentru a da posibilitatea studentilor sa aplice cunostintele teoretice asimilate.
Presedintele Camerei de Comert si Industrie, Ioan Chiriacescu, a subliniat importanta sesiunii de comunicari si a existentei unei universitati acreditate la Braila, o institutie care atrage si formeaza tineri bine pregatiti, capabili sa realizeze legatura dintre cercetare stiintifica si practica.
Dupa aceste alocutiuni au fost enumerate cele 14 sectiuni, in care vor fii prezentate peste 140 de teme de cercetare, realizate de aproximaiv 150 de studenti: Teorii si doctrine economice si Economie Mondiala, Management, Marketing, Drept si administratie publica, Contabilitate, Management bancar si Finante publice, Statistica, informatica si matematici aplicate in economie, Ecologie, Jurnalism, Psihologie, Sociologie si Filozofie, Relatii publice, Comunicare sociala, Corespondenta in limbi straine, Limba engleza in jurnalism si administratie publica. Studentii au trecut apoi in sali sa-si prezinte lucrarile in fata comisiilor, premierea urmind sa se realizeze chiar in aceeasi dupa-amiaza.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii