Odată ajuns student la Galaţi, te poţi înscrie într-una dintre organizaţiile care apără interesele studenţeşti. Este vorba despre Liga Studenţilor din Galaţi (LSG), Asociaţia Internaţională a Studenţilor în Ştiinţe Economice şi Comerciale (AIESEC), Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi din Galaţi (ASCOR) sau Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG).
Liga Studenţilor din Galaţi, care numără peste 5.000 de membri, are anual tot felul de activităţi interactive, în care încearcă să implice cât mai mulţi studenţi. Vorbim aici despre Balul Bobocilor, LSG Olimp-X, Galati Summer University, Zilele Basarabiei, activităţi în cadrul cărora studenţii sunt îndemnaţi să-şi pună în valoare creativitatea, spontaneitatea sau talentul.
«Am ales să studiez acasă, în oraşul meu, într-un mediu academic de tradiţie, care m-a convins prin programa de studiu modernă, aplicată şi colectivul profesoral de excepţie. îmi amintesc cu drag de proiecte cu impact în mediul academic local şi naţional, iniţiate de Liga Studenţilor, în care Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost un partener de dialog şi acţiune. Acest mediu efervescent, mereu în schimbare m-a format şi mi-a deschis noi orizonturi în plan personal și profesional», ne povesteşte Alina Mihalache, fost preşedinte al LSG.
Instruiţi pentru performanţă
Activ şi el multă vreme în liga Studenţilor, Andrei Bolocan a ajuns cercetător postdoctoral la APC Microbiome Institute, University College Cork, Irlanda.
„După aproape 10 ani de studiu la Galaţi, pot să spun că am fost omul potrivit la locul potrivit. Pe lângă pregătirea mea profesională de înaltă calitate, am fost instruit să fac faţă societăţii aşa cum este ea, cu bune şi rele. Nu aş fi reuşit să fiu competitiv la nivel internaţional şi să am locul de muncă la care am visat, dacă nu aveam îndrumarea potrivită. Multă muncă, participarea în competiţii şi premii pe măsură, însă totul îmbinat cu distracţie, plăcere şi entuziasm, ar fi descrierea perfectă pentru ceea ce a însemnat pentru mine viaţa de student”, ne spune Andrei.
Şi AIESEC Galaţi are tot felul de activităţi, menite să dezvolte potenţialul de lideri al tinerilor prin experienţe practice de învăţare şi prin stagii internaţionale de voluntariat sau practică plătită.
„Perioada facultăţii este de departe cea mai frumoasă perioadă a vieţii mele, ştiu că sună clişeic, dar aşa şi este. Toate proiectele din care am făcut parte şi pe care le-am coordonat în cei 3 ani de voluntariat în cadrul AIESEC, 30 de conferinţe locale, naţionale şi internaţionale de leadership şi management, oamenii pe care i-am cunoscut atât din cadrul Universităţii, cât şi din cadrul companiilor din oraş, profesorii şi colegii mei foarte faini, petrecerile studenţeşti, sesiunea de cercetare ştiinţifică, deplasările prin ţară, toate au reuşit să mă dezvolte personal, dar şi profesional, pe scurt m-au ajutat să am parte de o viaţă studenţească de nota 10”, mărturiseşte, la rândul lui, Alexandru Blîndu, vicepreşedinte AIESEC Galaţi.
Un viitor pe măsura pasiunilor tale
Din anul 2015, în cadrul campusului studenţesc a luat fiinţă un punct de lucru al Asociaţiei Urban Volunteer Search and Rescue (UVSAR), organizaţie non-guvernamentală ce activează în domeniul situaţiilor de urgenţă, promovând voluntariatul ca resursă umană principală.
«Studenţia mi-a deschis orizontul către lumea medicală. Din dragoste pentru oameni şi din dorinţa de a ajuta, am deschis primul Punct de Ajutor din Campusul Studenţesc „Al. I. Cuza”, un proiect unic în ţară, bazat pe sprijinul voluntarilor, majoritatea studenţi, instruiţi în acordarea suportului vital de bază necesar, până la sosirea echipajelor medicale specializate. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi nu doar susţine ideile studenţilor săi, ci se implică activ în realizarea oricarui proiect studențesc. Cu muncă, ambiţie şi încredere, într-un mediu academic de elită şi tradiţie, e imposibil să nu reuşeşti în ceea ce îţi propui!», ne explică Andreea Sănduc Murea, preşedintele UVSAR Galaţi.
Iată, aşadar, că facultatea îţi oferă ocazia unui nou început, iar primul an ca student va fi cu siguranţă special, cu emoţii, distracţie, libertate. Te poţi reinventa într-un mediu nou şi îţi poţi construi un viitor pe măsura visurilor şi pasiunilor tale. Cheia este să găseşti un echilibru între distracţie şi învăţare, astfel încât să fructifici la maximum această etapă specială a vieţii tale.
Perioada facultăţii este momentul ideal pentru a experimenta, pentru a afla ce direcţie ţi se potriveşte în viaţă. Aşadar, vino la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, implică-te în activităţi extracurriculare şi înscrie-te într-un ONG sau o asociaţie studenţească, unde poţi să cunoşti o mulţime de oameni faini şi poţi învăţa lucruri noi într-un cadru relaxat!
Informaţii suplimentare despre Admiterea 2017 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi puteţi afla de pe site-ul www.admitere.ugal.ro, iar o prezentare detaliată a fiecărei facultăţi găsiţi pe www.ugal.ro.