Mergi la conţinutul principal

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi scoate la concurs aproape 1.750 de locuri la buget pentru absolvenţii de bacalaureat

Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, instituţie reprezentativă pentru învăţământul academic din zona de sud-est a ţării, evaluată cu grad ridicat de încredere de ARACIS, are în componenţă 14 facultăţi, unele cu o tradiţie de peste 65 de ani.

Fiind o universitate de stat, scoate la concurs atât locuri bugetate, cât şi locuri cu taxă. Pentru anul universitar 2017-2018, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi oferă un număr de 1.748 de locuri la buget - la ciclul de studii de licenţă. Acestora li se adaugă 1.590 de locuri cu taxă.

Cifra de şcolarizare la studii universitare de licenţă - buget pentru anul universitar 2017-2018 este repartizată, pe facultăţi, după cum urmează:  Facultatea de Inginerie - 210, Facultatea de Arhitectură Navală - 100, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor - 130, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică - 250, Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila - 130, Facultatea de Litere - 125, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu - 75, Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie - 100, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport -75, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor - 158, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice - 99, Facultatea de Medicină şi Farmacie - 266, Facultatea de Arte - 30. Din totalul celor 1.748 de locuri, 19  sunt pentru rromi. în plus, vor mai fi scoase la concurs şi locuri la buget cu bursă pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, absolvenţi cu diploma de bacalaureat obţinută în România, dar şi fără bursă pentru tinerii de origine română din Republica Moldova, absolvenţi cu diploma de bacalaureat obţinută în România.

Admiterea la licenţă se face pe bază de test grilă. Media finală de admitere se calculează astfel: 50% nota la test şi 50% media de la examenul de bacalaureat. Excepţiile sunt: la Facultatea de Medicină şi Farmacie, unde media finală la admitere este 100% nota la testul grilă; la Facultatea de Arte, unde admiterea are două faze, cea de-a doua fiind cea care dă nota finală, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport unde media finală de admitere se calculează astfel - 50% nota la proba sportivă şi 50% media de bacalaureat. De asemenea, şi la domeniile Teologie şi Arte Vizuale din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, media finală de admitere se calculează între nota obţinută la testul de aptitudini şi media de la bacalaureat.

Platforma www.admitere.ugal.ro se va deschide, în câteva zile, pentru ca tinerii candidaţi la una din facultăţile Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi să se poată preînscrie. Avantajul e că şi anul acesta,  cei care fac dovada preînscrierii - prezentând codul generat automat de aplicaţie - pot beneficia de o reducere de 10% din taxa de înscriere (rămasă la nivelul anului trecut - 150 de lei). Candidaţii pot opta pentru mai multe programe iar preînscrierea nu îi condiţionează în niciun fel să-şi păstreze ordinea opţiunilor.

Admiterea la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, pentru învăţământul cu frecvenţă, se organizează şi anul acesta în două sesiuni: iulie şi septembrie. Sesiunea din vară va debuta cu şase zile de înscrieri, în intervalul 10-15 iulie. Probele de concurs se vor derula între 17 şi 19 iulie. Primele rezultate vor fi afişate pe 20-21 iulie, după care candidaţii declaraţi admişi au termen de depunere a diplomelor de bacalaureat în original până pe 24 iulie, la ora 10.00. Cei care nu vor aduce diplomele în original până la această dată, vor pierde locurile, iar ierarhiile din fiecare facultate vor fi refăcute. Rezultatele finale vor fi afişate pe 26 iulie până la ora 16.00. Datele sunt valabile pentru toate facultăţile, mai puţin cea de Medicină şi Farmacie, care are un alt calendar al admiterii uşor decalat: probele se dau în intervalul 25-26 iulie, afişarea rezultatelor şi rezolvarea contestaţiilor se vor face până pe 27 iulie iar până pe 31 iulie candidaţii sunt aşteptaţi să aducă diplomele în original. Listele finale cu viitorii studenţi la medicină vor fi cunoscute abia pe 2 august 2017.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro