Mergi la conţinutul principal

Uniunea Europeană promite să-i trimită pe imigranţi acasă

Uniunea Europeană s-a angajat să grăbească şi să intensifice procesul de expulzare a oamenilor care nu întrunesc condiţiile pentru obţinerea de azil. Conform unei declaraţii a miniştrilor europeni reuniţi săptămâna trecută în Luxemburg, „multiplicarea numărului extracomunitarilor deportaţi ar trebui să descurajeze migraţia ilegală". În decursul acestei întâlniri s-a convenit, de asemenea, ca Agenţia UE pentru apărarea frontierelor, Frontex, să înceapă organizarea zborurilor de retur şi s-a promis suplimentarea personalului organizaţiei, pentru a o ajuta să facă faţă crizei. De asemenea, discuţiile au condus la concluzia că detenţia ar putea fi folosită drept măsură aplicată în ultimă instanţă, pentru a exista siguranţa că solicitanţii care nu au primit azil se întorc într-adevăr de unde au venit şi s-a insistat asupra faptului că ar trebui să fie disponibile mai multe centre de detenţie unde să fie ţinuţi refugiaţii înainte de plecare. În acelaşi timp, majoritatea statelor membre au susţinut propuneri de a consolida frontierele externe permeabile ale UE.
Pe de altă parte, un nou val de imigranţi este pe cale să ajungă la graniţele statelor Schengen. Macedonia se confruntă cu un nou flux important, după ce numai miercuri alţi circa 10.000 de imigranţi au intrat pe teritoriul ei, venind dinspre Grecia.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro