Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Uniunea Asociatiilor de Proprietari s-a comportat ca un arbitru partinitor"

Scandal in sinul structurii locale a Federatiei Uniunea Asociatiilor de Proprietari. Doi fosti membri ai organizatiei acuza actuala conducere ca ar fi savirsit o serie de ilegalitati in desfasurarea activitatii. Concret, Stefan Preda si Nicolae Dicianu care au facut, pina in urma cu citeva luni, parte din structura de conducere a organizatiei, povestesc ca presedintele federatiei, Marian Covache, nu mai vrea sa predea friiele desi a acumulat maximul de mandate permis prin statut si ca a tinut tot timpul la secret activitatea financiar-contabila a organizatiei. "De cind s-a infiintat federatia, Covache nu a convocat nici o sedinta a membrilor, desi avea obligatia sa faca acest lucru, ocazie cu care sa prezinte activitatea anuala a organizatiei. Astfel, ca membru fondator si membru al Comitetului Executiv nu am putut avea acces la informatii de ordin financiar privind activitatea organizatiei. Se string cotizatii de la membri, dar nu a prezentat rapoarte cum au fost cheltuiti acesti banii. Secretomania a ajuns la un asemenea grad incit atunci cind am incercat sa fac demersuri pentru a afla cum se cheltuie fondurile organizatiei am fost in scurt timp inlaturat. Oricum, ceea ce a facut, cel putin pina acum, federatia pentru membrii cotizanti este orice altceva decit obligatiile asumate prin statut si conventiile incheiate cu asociatiile de proprietari - membri cotizanti. De fapt, federatia s-a comportat de multe ori ca un arbitru partinitor in mai multe scandaluri iscate in sinul asociatiilor de proprietari si a inclinat balanta in functie de anumite interese. Imi pare rau sa spun asta, dar este purul adevar", a povestit Preda. Mai mult, atit el cit si colegul Dicianu au subliniat ca nu inteleg atitudinea sfidatoare a fostului lor sef, in conditiile in care a acumulat deja doua mandate, maximul permis de statul federatiei. "Prevederile statutului federatiei sint clare: “Presedintele este ales din rindul membrilor activi sau fondatori in cel mult doua mandate consecutive, un mandat fiind fixat la data constituirii la 2 ani calendaristici”. Primul mandat al domnului Covache a fost incheiat la 16 august 2005, iar al doilea la 16 august 2007. Asadar, trebuia sa permita organizarea de alegeri, fapt ce nu s-a intimplat", au spus revoltati cei doi.
Cu privire la acuzatiile aduse de fostii sai colegi, Marian Covache le-a respins categoric si a punctat ca organizatia pe care o conduce ar fi de fapt tinta unor atacuri nejustificate, in contextul in care a devenit incomoda prin actiunile sale de instaurare la nivelul asociatiilor de proprietari a unui climat de disciplina economico-financiara. "Domnul Preda Stefan a fost “SUSPENDAT” in urma unei sedinte de Comitet Executiv al FUAPB pentru abateri grave de la statutul federatiei. In plus, domnul Preda sufera de afectiuni care ne-au fost ascunse si care nu ne permit sa continuam activitatea impreuna, pina la clarificarea situatiei medicale a respectivului. Referitor la Adunarea Generala, ultima sedinta de alegeri a avut loc in luna august 2005, iar urmatoarea este planificata in 28 septembrie 2007, conform prevederilor statutului de functionare a federatiei. Cit priveste situatia financiara a federatiei, ea a fost prezentata periodic in cadrul sedintelor cu membrii sai, mai mult, a fost depusa si la Politia Municipiului Braila, in urma unei solicitari venite din partea “unui sustinator” al domnului Preda", a incheiat Covache.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii