Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unitatile care produc alimente si mijloacele de transport alimentar trebuie sa se autorizeze sanitar-veterinar

Pina la 29 ianuarie, unitatile care produc alimente de origine animala si mijloacele de transport alimente sint obligate sa se autorizeze sanitar-veterinar. Masura a fost luata in conformitate cu prevederile Ordinului Autoritatii Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) nr. 276/2006 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind procedura de autorizare sanitara veterinara a unitatilor care produc alimente de origine animala. Conform precizarilor conducerii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila, la nivelul judetului nostru, fac obiectul acestui ordin 73 de societati si 525 de mijloace de transport. Este vorba despre: 11 depozite frigorifice; 1 unitate de reambalare; 5 abatoare (bovine, suine, ovine, caprine); si 1 unitate de transare; 1 abator de pasari; 1 unitate de transare carne de pasare; 6 unitati de carne tocata; 6 unitati carne preparata; 7 unitati de procesare carne; 1 unitate procesare produse din pescuit; 1 piata de desfacere a produselor din pescuit proaspete; 11 centre de colectare lapte; 12 unitati de procesare a laptelui materie prima; 3 unitati de procesare a produselor lactate (2 fabrici de inghetata si o fabrica de unt); 1 centru de ambalare a oualor. La acestea se adauga 525 de mijloace de transport a produselor alimentare de origine animala.
Unitatile care desfasoara activitati similare, dar care functioneaza in conformitate cu prevederile Ordinului nr. 139/2004, trebuie sa depuna cerere doar pentru reevaluare. Pentru ei, reevaluarea este gratis. Pentru agentii economici care cer pentru prima data autorizatia sanitar-veterinara taxa perceputa de DSVSA este cuprinsa intre 100 si 500 lei, in functie de specificul activitatii.
Unitatile care produc alimente de origine animala care nu vor solicita sau vor indeplini conditiile de autorizare vor putea sa desfasoare numai activitati de vinzare cu amanuntul.
Autorizatia isi pastreaza valabilitatea atit timp cit sint indeplinite conditiile sanitare veterinare prevazute de legislatia in vigoare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii