Mergi la conţinutul principal

Unirea Principatelor, sărbătorită și la Muzeul Ianca

• la evenimentul desfășurat marți, 23 ianuarie, în Sala de conferințe a muzeului, au participat elevi ai Liceului Teoretic „Constantin Angelescu”, cadre didactice și părinți • evocarea Momentului 24 ianuarie 1859 a fost realizată de către prof. Ion Bărbuceanu, fondatorul Muzeului Ianca

 

Unirea Principatelor, sărbătorită și la Muzeul Ianca, instituție care a sărbătorit, recent, în luna decembrie 2023, 24 de ani de la întemeiere și care își datorează existența neobositului prof. Ion Bărbuceanu.

Astfel, marți, 23 ianuarie 2024, începând cu ora 11.00, în Sala de conferințe a Muzeului Ianca, s-a desfășurat activitatea dedicată împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859 - 24 ianuarie 2024). Manifestarea a fost organizată de Muzeul Ianca, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Constantin Angelescu” (director, prof. Emil Ștefănuț Dragomir), Parohia Ortodoxă nr. 2 Ianca și Asociația de părinți de la unitatea școlară

Activitatea dedicată Zilei Unirii a debutat cu intonarea Imnului Național al României, după care a fost oficiat un serviciu religios, de către preotul paroh Alexandru Mihalache. Evocarea Momentului 24 ianuarie 1859 a fost realizată de către prof. Ion Bărbuceanu, fondatorul Muzeului Ianca. Manifestarea a continuat cu prezentarea unui moment artistic, de către elevii clasei a III-a B, de la Liceul Teoretic „C-tin Angelescu”, din Ianca, coordonați de prof. înv. primar Elena Alina Chiru. La această activitate a participat, de asemenea, prof. de religie Florica Robitu. 

Evenimentul dedicat Unirii Principatelor Române s-a încheiat cu Hora Unirii, în care s-au prins toți cei prezenți - copii, tineri și vârstnici, deopotrivă. Oaspeții au vizitat mai apoi expoziția de uniforme militare românești de la Muzeul Ianca, prezentată de distinsul prof. Ion Bărbuceanu, fondator și ghid al muzeului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro