La Grupul Scolar "Grigore Moisil" elevii nu s-au aratat foarte entuziasmati de dreptul pe care il au si nici nu erau foarte siguri daca vor merge la vot. "Pe mine nu prea ma intereseaza. La televizor nu prea am vazut candidatii braileni si nu stiu cine candideaza. Nu cred ca ma voi duce la vot", a spus eleva Marinela Buzoianu. Cosmin Tudor considera ca este important dreptul pe care l-au obtinut la majorat, dar nu crede ca se va duce la vot pentru ca nu l-a impresionat nici un candidat. Nici Sorin Munteanu nu crede ca va vota. "Toti au venit cu proiecte mari, impresionante, dar ramine de vazut cit vor face din ce spun. Nu stiu daca voi merge la vot, pentru ca nu prea m-au convins. Ma mai gindesc".
La Liceul "Mihail Sebastian" elevii cu care am discutat erau ceva mai entuziasti. Voiau sa se duca la vot. "Noi decidem cine ne va conduce si consideram ca este important sa votam. Alegem pe cel care credem noi ca va crea un mediu mai bun in oras", a spus Marius Coman. Ionel Cocos, colegul sau, ne-a declarat ca citeste presa pe internet si are idee cine candideaza, dar nu stie cum va vota. Ei au spus ca vor cinematografe, concerte adevarate, nu numai ce se face pe faleza. "Ar trebui sa fie si mai multa politie, jandarmerie pe strada, ca atit cit este nu e suficient. La posibilitatile de distractie existente, baruri civilizate, spectacole de teatru, sa se faca mai multa publicitate, sa le cunoastem si noi, sa putem alege", a mai spus elevul Marius Coman.
Tot pentru prima data isi vor alege primarul si presedintele Consiliului Judetean si elevii majori de la Colegiul "Balcescu". Iulia Lazar ne-a declarat ca va vota pentru ca vrea ca opinia ei sa conteze. "As vrea sa avem mai multe locuri de distractie. Nu discoteci. Am vrea mai multe parcuri, skate-parcuri, locuri in aer liber unde sa ne putem plimba in siguranta, un patinoar si sa se rezolve problema ciinilor vagabonzi". Eleva Andra Serban nu trateaza insa cu seriozitate momentul si dreptul sau de a vota. Ea a spus ca se va duce la vot doar daca va avea timp.
O parte dintre tineri sint indiferenti si nu trateaza cu importanta ce se intimpla linga ei pentru ca asa este intreaga generatie, spun profesorii. "Probabil ca atitudinea lor fata de vot vine si de la parinti. Daca in casa aud afirmatii de genul “de ce sa ma duc la vot, ca nu are rost”, aceeasi atitudine o au si ei. Noi facem ore de dirigentie, de educatie civica, dar nu-i putem influenta. Sint blazati in multe privinte, nu numai al dreptului la vot", a precizat directorul adjunct al scolii, prof. Genoveva Miu Grigorescu.