Mergi la conţinutul principal

Ungureanu: Nu renunţ la candidatura la preşedinţie

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, dumunică, într-o conferinţă de presă, că nu renunţă la candidatura la Preşedinţie, deşi este pe locul doi, după Klaus Iohannis şi că pune la dispoziţia deciziei PNL şi PDL această candidatură, dar şi proiectul său politic.
Mihai Răzvan Ungureanu a arătat, într-o conferinţă de presă, că nu a renunţat la candidatura sa la prezidenţialele din toamnă, deşi sondajele îl dau favorit pe Klaus Iohannis.
"Vrem să fim rezonabili. Dacă este vorba de sondaje, acestea îl evidenţiază cu potenţial de victorie pe Klaus Iohannis. Pe locul doi sunt eu, pe locul trei, Cătălin Predoiu", a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu, menţionând că echipa de negociere nu a discutat includerea sa într-un sondaj, pentru că s-ar fi ajuns la această evidenţă, faptul că pe locul unu se află Iohannis, pe locul doi el şi pe locul trei Cătălin Predoiu.
"Nu ar fi fost nici corect, nici bine pentru construcţie şi pentru mersul fuziunii ca între Predoiu şi mine să apară aceeaşi situaţie care există, astăzi, între Antonescu şi Iohannis", a spus Ungureanu.
El a mai declarat că, în opinia sa, consideră în continuare că poate îndeplini criteriile de reprezentare a candidaturii la prezidenţiale şi de onorare a funcţiei celei mai înalte magistraturi din stat, dar, de aici încolo, decizia partidelor devine suverană.
"Voi face tot ce pot ca alegerile din noiembrie, de anul acesta, să nu se transforme într-un Stalingrad al dreptei şi îl voi sprijini cu tot ceea ce am la îndemână pe viitorul candidat unic al dreptei, indiferent cine va fi acesta", a anunţat preşedintele Forţei Civice.
Mihai Răzvan Ungureanu a mai arătat că, pe lângă faptul că îşi pune la dispoziţia deciziei politice a partidelor candidatura sa la prezidenţiale, proiectul de ţară pe care l-a pregătit va fi înmânat spre analiză zilele următoare către PNL şi PDL.
"Cred că merită pus în dezbatere, merită analizat cu atenţie şi, de ce nu, acceptat parţial sau complet, dacă se poate, ca structură a viitorului program al candidatului la funcţia supremă în stat", a completat Ungureanu.
El a mai afirmat că cine va fi candidatul unic al dreptei va trebui să facă faţă unei enorme provocări, personal şi politic, să fie pregătit să înfrunte valuri de calomnii şi injurii şi să ştie, de asemenea, că va avea responsabilitatea de a asigura destinul dreptei, din luna noiembrie.
"Dreapta trebuie să reînveţe să lupte. Altfel spus, să reînveţe să vorbească argumentat şi ferm, sancţionând fiecare derapaj al celor care voit sau nu sunt interesaţi de frânarea mersului României către mai bine. Luptăm cu o putere nocivă pentru România, care ar face orice ca ţara noastră să devină prizoniera unui regim de autoritate, nedemocratic", a menţionat preşedintele Forţei Civice.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro