Ungaria are nevoie de 10 zile ca să ridice gardul la granița cu România | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ungaria are nevoie de 10 zile ca să ridice gardul la granița cu România

După ce statele balcanice şi-au închis complet sau parţial graniţele, Ungaria a decis să trimită mai mulţi soldaţi şi poliţişti pentru paza frontierelor sale. Dacă va fi necesar, Budapesta poate construi un gard la graniţa cu România în 10 zile, susține ministrul de Interne. De la miezul nopţii de joi spre vineri, statele de pe ruta balcanică, Slovenia, Croaţia, Serbia şi Macedonia, şi-au închis complet sau parţial graniţele pentru refugiaţi. Practic, aceste state aplică acum cu stricteţe normele Schengen, chiar şi cele care nu fac parte din acest spaţiu sau nici măcar din UE: toate persoanele sunt obligate să prezinte la frontiere un paşaport şi o viză Schengen valabilă, relatează news.ro.
„Din cauza migraţiei, noi am declarat stare de criză în întreaga țară", a anunţat Sandor Pinter, ministrul ungar de Interne. Instituirea acestei stări era o condiție necesară pentru a mobiliza suplimentar 1.500 de soldați.
„Ungaria întăreşte controalele la granițele sale", a mai spus Pinter. Întărirea controalelor va fi asigurată de militari şi de polițişti, aceasta fiind o măsură de precauţie, potrivit oficialului de la Budapesta. El a explicat că nu se poate şti momentan cum vor reacţiona refugiații care se află în prezent în țările vecine Ungariei.
Până acum nu sunt semne că se vor înregistra incidente la granița cu România, dar Ungaria este pregătită să ridice în 10 zile un gard la graniţa cu această ţară, dacă va fi necesar, a afirmat Sandor Pinter. Ungaria a ridicat deja, în urmă cu câteva luni, garduri la frontierele cu Serbia şi Croaţia.
Pe de altă parte, circa 36.000 de refugiaţi sunt blocaţi în Grecia, conform cifrelor anunţate miercuri de autoritățile de la Atena. Numărul lor crește de la o zi la alta, în condiţiile în care refugiaţii continuă să vină din Turcia. Cei mai mulţi aşteaptă la centru de primire din localitatea Idomeni, aflat la graniţa cu Macedonia.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro