Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unele organe de control nu-si fac datoria

Deputatul PD de Braila Horia Vasioiu este nemultumit de modul in care lucreaza si se autosesizeaza unele dintre institutiile abilitate ale statului, pe linie de control. Vasioiu considera ca sint destule chestiuni care tin de activitatea unor institutii publice, cum ar fi Primaria Brailei, care ar trebui analizate de organele de control si pentru ca a constatat ca acestea nu se grabesc sa se autosesizeze, a propus prefectului organizarea unei intilniri cu sefii
lor. Dupa cum spune Vasioiu, acesti sefi trebuie sa fie facuti sa inteleaga ca nu sint suficiente niste rapoarte triumfaliste, in care sa se raporteze rezolvarea unor dosare de crima organizata sau evaziune fiscala, daca acestea vizeaza doar pestii mici: "Am avut o discutie cu prefectul Nicolae Mitroi si am discutat depre ceea ce se intimpla in Braila si modul cum unele autoritati isi fac treaba. De comun acord cu el, vom avea, probabil la finele saptaminii viitoare, o intilnire cu conducatorii unor institutii din judetul Braila care sint supuse controlului Parlamentului si care ar trebui sa fie mai active in controlul pe care ele ar trebui sa il efectueze in domeniul in care sint abilitate. Ma refer la Politie, Garda Financiara, Finantele Publice si altele, si vrem sa avem o asemenea discutie, impreuna si cu ceilalti parlamentari, vizavi de ceea ce se intimpla in Braila. Daca stam cu miinile in buzunare, iar cetateanul nu se simte deloc in siguranta, daca ne gindim ca trebuie sa facem controale si gasim marii evazionisti tarabagiii din piata, nu vom face nimic in ceea ce priveste combaterea coruptiei la Braila. Prefectul Mitroi a fost foarte receptiv la propunerea pe care i-am facut-o, si chiar vrem sa facem aceasta discutie, pentru ca nu este suficient sa facem bilanturi din cind in cind si sa spunem ca am rezolvat nu stiu cite dosare de evaziune fiscala, nu stiu cite de crima organizata, si aceste dosare sint ale unor mici bisnitari".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii