Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unele dintre cele mai bune spectacole de teatru, la Braila

Festivalul "Zile si Nopti de Teatru European la Braila" va debuta simbata, urmind ca pina pe 17 septembrie sa prezinte publicului o selectie de productii dramatice din Romania, Polonia, Grecia sau Turcia, anunta MEDIAFAX. Aceasta este cea de-a doua editie a festivalului, dupa ce prima a avut loc in 2004. "Noi, la inceput, in 2004, am vrut sa dam o extensie europeana festivalului, dar mi s-a parut interesant de exploatat aceasta latura balcanica", a declarat Doina Pop, directorul festivalului. In aceasta idee, in acest an au fost invitate trupe de teatru din Polonia, Albania, Grecia, Bulgaria, Lituania, Macedonia si Turcia.
Toate spectacolele din cadrul festivalului vor avea loc la Teatrul "Maria Filotti", precum si in Clubul Festivalului, organizat la Hotelul Traian.
Evenimentul va fi deschis simbata seara cu premiera spectacolului "Visul unei nopti de vara", in directia scenica a lui Victor Ioan Frunza. Pe toata durata festivalului, scenele din Braila vor gazdui trupe din tara, care isi vor prezenta unele dintre cele mai bune productii. Teatrul "Nottara" va aduce "Nu se stie cum" de Luigi Pirandello, in regia lui Bocsardi Laszlo, iar Teatrul de Comedie va prezenta piesa "Marlene", in regia Catalinei Buzoianu, care este si presedinte de onoare al Festivalului de la Braila. Teatrul "Bulandra" va fi prezent cu "Mascariciul" lui Horatiu Malaele, iar Teatrul "Odeon" cu "Joi.mega.Joy", in regia lui Radu Afrim. De asemenea, la festival participa cu spectacole si teatre din Timisoara, Tirgu Mures, Ploiesti si Craiova.
Printre reprezentatiile de teatru au fost strecurate si citeva spectacole care aduc si muzica in cadrul festivalului: "Quijote" de Ada Milea, un recital Maria Tanase sustinut de Adriana Trandafir si un spectacol intitulat "Dialoguri", oferit de Ion Caramitru si Johnny Raducanu.
Festivalul "Zile si Nopti de Teatru European la Braila" programeaza si lansari de carte, seminarii, vernisaje si simpozioane.
"Nu avem un profil propriu-zis. Ne-am propus ca acest festival sa fie o gala a celor mai bune spectacole din ultimii doi ani", a precizat Doina Pop. "Incercam sa sustinem si sa cultivam in continuare gustul publicului pentru teatru", a mai spus aceasta.
Chiar daca nu este un festival competitiv, "Zile si Nopti de Teatru European la Braila" va avea un premiat, dar care va fi ales de catre public.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii