Mergi la conţinutul principal

Unde duce o ceartă între vecini. Calvarul

* o femeie din Cazasu ne-a sunat la redacţie pentru a ne împărtăşi necazurile pe care i le-ar provoca vecinul său, despre care spune că îşi spală camioanele lângă curtea sa şi împrăştie substanţe nocive * reclamanta Maria David, care locuieşte pe strada Muşcatelor din Cazasu, afirmă că vecinul său s-ar face vinovat de moartea păsărilor şi a legumelor din curte * femeia susţine că a făcut reclamaţii la poliţie şi la Primăria Cazasu, însă nimeni nu face nimic * vecinul acuzat susţine că nu are nicio vină, că toate acuzaţiile sunt absurde, şi că ar fi fost verificat de Garda de mediu

 

 

Acuzaţii grave la Cazasu, între vecini. O bătrână acuză un vecin că îşi curăţă TIR-urile lângă locuinţa sa, ba chiar că i-ar fi otrăvit păsările din curte, legumele şi copacii, întrucât ar folosi anumite substanţe nocive. În schimb, bărbatul acuzat susţine că nu are vreo vină. Care este adevărul, nimeni nu ştie deocamdată. Mai departe, poliţiştii vor stabili dacă cele sesizate se confirmă sau nu. “La 69 de ani nu mai pot trăi liniştită în casa mea. Mi-a omorât păsările, mi-a omorât 6 copaci, a dat cu otravă în pământ. Vin cu Tir-urile aici şi le spală, de 7 luni, aruncă apa aici, mi-a otrăvit apa din fântână. Îmi este frică acum şi cu boala asta, cu Covid. Sunt disperată, am fost la poliţie, la Primărie, nimeni nu face nimic!”, ne-a sesizat reclamanta Maria David, care locuieşte pe strada Muşcatelor, nr. 26, din Cazasu. De la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila ni s-a transmis faptul că la nivelul Poliţiei Municipiului Brăila, din care face parte şi Postul de Poliţie Cazasu - Secţia 1 de Poliţie, nu a fost înregistrată nicio sesizare cu privire la aspectele transmise la redacţie de femeia din Cazasu, însă femeia susţine că, la Brăila, nu a fost primită în sediul Poliţiei, din cauza pandemiei de coronavirus.

Ne-am deplasat la faţa locului şi am stat de vorbă cu reclamanta care a ţinut să arate faptul că, încă din februarie, au fost aduse trei maşini de mare tonaj lângă casa sa, iar apa folosită pentru spălarea acestora ar fi toxică, motiv pentru care o parte dintre animale, precum şi vegetaţia din curtea sa, ar fi murit. Femeia este convinsă că sunt folosite anumite substanţe, ea apelând chiar la Garda de Mediu, pentru că altfel nu îşi explică de ce îi mor păsările şi recolta din curte. “Mi-a otrăvit apa, mi-a omorât toate animalele, am sunat la 112, a venit un echipaj de poliţie, s-a dus direct la ei. Apoi eu am adunat curcile şi păsările moarte, mă duceam spre ei, m-au văzut cu păsările moarte şi mi-au zis să stau acasă că o să treacă pe la mine, dar pe la mine nu a mai trecut nimeni. La 11 noaptea am sunat iar la poliţie, la 112, erau deja trei tiruri aici. Asta s-a întâmplat în starea de urgenţă, şi când am sunat la 112 mi-a dat număr de telefon de la poliţia care era aici. Ştiţi ce mi-a zis poliţistul: «Treci în casă că pun golanii pe tine, te omor şi îţi dărâm şi casa». Eu de atunci nu mai am tihnă şi odihnă în casa mea. Am fost peste tot, la Poliţie, la Primărie, am făcut sesizare, dar degeaba. Nimeni nu face nimic”, a spus supărată femeia din Cazasu.

Reclamanta a spus că se află din 2015 în locuinţa din Cazasu şi mereu a avut grădina plină cu de toate, însă acum vecinul ar fi dat cu o substanţă şi în grădină nici măcar ceapa şi usturoiul nu s-au mai făcut, iar copacii s-au uscat. “Veniţi să vedeţi în curte, totul este distrus, copacii sunt otrăviţi, a mai rămas să mă otrăvească pe mine, păsările mi le-a omorât, grădina mi-a otrăvit-o, tot ce am avut. Nu mai am nimic”.

Femeia susţine că a fost la Poliţie în Brăila, însă nu au vrut să o primească, însă nici la Parchet nu a reuşit să intre, iar peste tot i s-a spus că este pandemie şi că nu poate fi lăsată să intre. Femeia afirmă că a făcut totuşi reclamaţie, fiind ajutată de un poliţist care scria ce îi povestea, întrucât ea nu putea scrie pentru că se simţea rău. Cu toate acestea, şi-a pierdut speranţa că i se va face dreptate. “Am fost mereu refuzată, mi-au zis că are un om mare în spate şi nu am ce face, de aia nimeni nu mă ajută”, a mai spus reclamanta.

 

Acuzaţii de la un insecticid pentru ţânţari şi apa adunată pe prelata unei bene

 

Vecinul acuzat, Alexandru Demergian, a acceptat să stea de vorbă cu reporterul nostru şi a spus că toate acuzaţiile sunt absurde, însă nici el nu mai ştie cum să procedeze. El susţine că vecina sa a rămas singură şi probabil din cauza asta a început să procedeze aşa. “Nu am avut probleme, am avut o relaţie bună ca şi vecini, fără probleme. Ulterior au început să apară chestii diverse, că i s-a uscat ei grădina, mie de ce nu, că eu i-am otrăvit un copac. Eu am copil mic, de 2 ani, pe timpul pandemiei l-am adus aici, că nu aveam unde să mă duc, aici este iarbă verde, am cumpărat căpriori, lemne, am făcut un foişor, dar este spaţiu până la casa ei. Am dat cu insecticid pentru ţânţari, în zona mea, în faţă mi-a spus că ţânţarii otrăviţi de mine s-au dus în copacii ei şi i-au otrăvit, i s-au uscat copacii. Nu am zis nimic, am încercat să evit, până nu am mai putut nici eu, am chemat poliţia, i-a dat amendă, a încercat să o liniştescă, se linişteşte o perioadă apoi începe iar, a sunat la Primărie, la ziar, la mediu, au venit toţi aici, a zis că am deversat eu, că am răsturnat animale, că i-am otrăvit fântâna, au venit şi au verificat, şi-au făcut cruce şi au plecat înapoi, am avut fel şi fel de astea, şi tot încerc să o evit, dar nu mai suport”, a spus vecinul acuzat.

Bărbatul a precizat însă că are o firmă de transport şi că, într-adevăr, mai parca cele două camioane la Cazasu, în zona locuinţei sale, însă vecina făcea mereu scandal. Localnicul a spus că  maşinile pleacă în cursul săptămânii, dar vinerea sau sâmbătă le mai trăgea acolo, pentru a repara câte ceva. “ Le trăgeam aici, plecau iar sâmbătă dimineaţă sau luni. Am chemat politia, au zis că nu au ce să facă, mi-a recomandat să le duc în altă parte. Le-am dus, plătesc parcarea, plătesc la un garaj parcarea şi ţin camioanele, dar o dată la săptămână, la lună, mai am şi eu câte ceva treburi pe care le fac la ele. Nu descarc nimic aici, nu deversez, vin şi mai cumpăr 2-3 saci cu porumb, floare, grâu, pentru că am nişte păsări. Au venit cei de la Mediu şi s-au uitat, au verificat, nu am ce să descarc aici. A  zis că am otrăvit fântâna, o singură dată a fost ceva, să vedeţi la ce se referă ea. Am avut o benă cu prelată care se basculează, într-un weekend a plouat, a rămas aici, prin lege te obligă să îţi basculezi maşina, să curgă apa, de pe prelată, să nu curgă pe şosea. Am dat apa de pe prelată, au venit cei de la mediu, le-am explicat, au plecat. Tatăl meu stă aici de dimineaţă până seara, vecina îi arată fundul, îl înjură, nişte chestii foarte urâte... iar când vine poliţia zice că i-am făcut noi anumite lucruri. Sunt nişte chestii absurde, nu ştiu ce să mai zic”, a încheiat Alexandru Demergian.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro