Mergi la conţinutul principal

Unde ajung mașinile parcate pe prima bandă care încurcă lucrările de asfaltare

* în timpul lucrărilor desfășurate zilele trecute pe Șos. Râmnicu Sărat au apărut frecvent astfel de situații * Poliția Locală ne-a explicat ce se întâmplă cu mașinile ridicate cu autospeciala ”Braicar” și cum pot fi acestea recuperate de proprietari

 

 

 

 

Echipele firmei ”Micatis”, care fac lucrările de asfaltare desfășurate zilele trecute pe Șos. Râmnicu Sărat, s-au ”împiedicat” de câteva ori de mașinile parcate pe prima bandă. A fost nevoie, de fiecare dată,  să vină o autoutilitară a ”Braicar” SA pentru ridicarea vehiculelor în cauză și eliberarea carosabilului, așa încât asfaltarea să poată continua. Operațiunea s-a făcut sub supravegherea și protecția Poliției Locale. Ce se întâmplă cu aceste mașini, trebuie proprietarii să achite o amendă sau o taxă pentru a le putea recupera? Am adresat aceste întrebări Poliției Locale, iar răspunsul primit este de bun augur pentru șoferii care au parcat întâmplător în zonă, nu și pentru cei care locuiesc în apropiere și au fost înștiințați în prealabil că trebuie să elibereze calea de rulare dar nu s-au conformat. ”Mașinile sunt ridicate și mutate într-o zonă apropiată, acolo unde nu încurcă pe nimeni. E înștiințat și Inspectoratul de Poliție Județean, astfel încât proprietarii, când vin și nu își găsesc mașinile, sună la Poliție și li se spune unde sunt acestea. Evident, pot suna direct la Poliția Locală pentru a primi această informație. În general, nu se aplică amendă. Amenda se dă atunci când, cu o zi înainte, au fost înștiințați locuitorii dintr-o anumită zonă că a doua zi au loc diverse lucrări acolo și că trebuie să-și mute mașinile, iar ei nu o fac”, ne-a transmis Biroul de Presă al Poliției Locale Brăila.

Potrivit aceleiași surse, au fost cazuri în care, deși primiseră înștiințare cu o zi înainte, unii locatari priveau efectiv din balcon echipele de lucru care veniseră să toarne asfalt, însă refuzau să coboare să mute mașina. Aceștia s-au ”urnit” abia când au văzut că Poliția Locală a chemat autospeciala ”Braicar” pentru a ridica autoturismul. Evident, într-o asemenea situație, cei în cauză au fost pasibili de amendă.

La ora actuală, la Brăila nu se mai ridică mașini de pe domeniul public decât în situațiile expuse mai sus sau când este vorba despre autovehicule abandonate de foarte mult timp, pe care proprietarii au refuzat să le mute singuri. În aceste cazuri, rablele rămân într-un depozit al ”Braicar”, iar dacă nu sunt revendicate de proprietari municipalitatea le poate valorifica la fier vechi. Din câte se pare, la ora actuală respectivul depozit al ”Braicar” este plin de astfel de epave abandonate de proprietari.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro