Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un vis floral in Saptamina Luminata

In foaierul Teatrului "Maria Filotti" a fost vernisata, ieri, o expozitie dedicata Saptaminii Luminate. Cinci florarii si doua societati comerciale de panificatie au expus mii de flori, si diverse produse de patiserie specifice Sarbatorii Pascale. De asemenea, sint prezentate sapte icoane si un triptic pe teme religioase semnate de artistul plastic Vasile Gaita, si oua incondeiate, unele din patrimoniul Muzeului Brailei si altele realizate de maicutele de la Manastirea Lacu Sarat. Toate produsele sint cu vinzare, asa ca brailenilor care vor vizita expozitia le va fi greu sa se hotarasca intre minunatele muscate englezesti, delicatele camelii inflorite, veselele muscate autohtone, coloratele petunii, panselute parfumate, violete de Parma sau alte zeci de specii de plante. Acestea sint flori ce se vind in ghivece cu preturi intre 5 si 50 de lei, insa ochiul vizitatorului este incintat si de o mare varietate de flori taiate: trandafiri, frezii, cale, crini sau crizanteme olandeze prezentate in diferite aranjamente de vis.
La vernisaj a fost prezent viceprimarul Lucian Tilea, care a declarat ca se simte umilit de frumusetea florilor si ca spera ca aceasta expozitie sa fie pe placul brailenilor, care isi vor putea bucura sufletul si casa. Parintele consilier Gheorghe Stefan, reprezentantul Episcopiei Dunarii de Jos a asemuit expozitia cu o gradina a Maicii Domnului si a transmis binecuvintarea si felicitarile PS. Casian Craciun pentru toti brailenii. Cuvinte calde pentru braileni au mai rostit directorul Teatrului "Maria Filotti", Veronica Dobrin, si directorul Directiei pentru Cultura, Ana Harapescu. Viceprimarul Lucian Tilea a mai declarat ca pentru acest eveniment Primaria nu a cheltuit nici un ban, fondurile fiind alocate concertului de duminica de pe Esplanada, cind vor evolua "Voltaj" si "Heaven". De asemenea, in perioada 18 - 20 mai, pe platoul din fata Primariei intentioneaza sa mai organizeze inca o expozitie florala, pentru a sarbatori atit Invierea Domnului, cit si Sf. Constantin si Elena.
Expozitia a fost organizata de Primaria Braila in colaborare cu societatile care au expus si cu Teatrul "Maria Filotti".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii