Mergi la conţinutul principal

VIDEO Un taximetrist brăilean și-a golit portbagajul de gunoaie la marginea comunei Cazasu. A fost amendat cu 6.000 de lei

* individul a fost surprins în acțiune de camerele de supraveghere ale unei firme din zonă * filmulețul a fost postat pe Facebook, iar mulți dintre cei care l-au văzut și-au exprimat speranța că taximetristul va fi identificat de autorități și sancționat cu o amendă usturătoare * între timp, Garda de Mediu Brăila s-a sesizat, iar taximetristul chiar va suporta rigorile legii

 

 

ȘTIRE ACTUALIZATĂ Garda de Mediu Brăila ne-a informat că, pentru fapta sa, taximetristul brăilean a fost sancționat, vineri dimineață, cu 6.000 de lei.

 

 ȘTIRE INIȚIALĂ Realist vorbind, căile de acces în multe dintre localitățile din județul Brăila, inclusiv în municipiu, nu prea strălucesc de curățenie, gunoaiele care tronează pe marginea șoselelor fiind o carte de vizită de-a dreptul rușinoasă pentru comunitățile noastre. Asta nu ține, însă, doar de incapacitatea autorităților de a rezolva problema ci și de gradul de nesimțire al unora dintre brăileni, care continuă, de ani de zile, să își arunce deșeurile pe domeniul public, fără să țină cont că mizeria lor afectează mediul înconjurător și dă un aspect total deazagreabil.

Zilele trecute, camerele de supraveghere ale unei firme situate la marginea localității Cazasu, mai exact în apropierea intersecției Șoselei Râmnicu Sărat cu Șoseaua de Centură, au surprins un taximetrist care și-a aruncat gunoaiele din portbagaj în acea zonă. Individul a oprit mașina la intrarea pe un drum agricol, a coborât grăbit, a aruncat în iarbă ceva ce pare a fi deșeuri menajere provenite probabil de la amenajarea vreunei case sau apartament, apoi s-a urcat la volan și și-a văzut de drum. Scena s-a petrecut sub privirile unei femei, ce părea a fi clientă sau cunoștință a taximentristului, care a asistat cu mâinile în șold cum acesta se debarasează de gunoaie.

Filmulețul a fost făcut pe 11 mai, fiind postat pe o rețea de socializare de un brăilean, iar mulți dintre cei care l-au văzut au comentat indignați, exprimându-și speranța că individul va fi identificat de autorități și ”ars” cu o amendă usturătoare pentru nesimțirea sa. Din păcate, din cauza rezoluției video scăzute, numărul de înmatriculare nu se distinge foarte bine,  însă se poate deduce totuși firma de taxi căreia îi aparține aceasta, un detaliu ce putea ajuta Poliția sau Garda de Mediu să dea de urma individului lipsit de cei 7 ani de acasă. Și chiar așa s-a întâmplat! Valentin Costea, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Brăila, ne-a declarat că instiția s-a sesizat în urma imaginilor postate pe internet și a reușit să îl identifice pe taximetristul respectiv, prin intermediul firmei la care lucrează acesta. ”S-a constatat că este vorba despre un bărbat din Brăila care, împreună cu soția sa, a luat câteva deșeuri inerte din gospodăria personală și le-a aruncat în acea zonă de la marginea localității Cazasu. Bărbatul și-a recunoscut fapta și, probabil după ce a văzut că totul devenise public prin intermediul acelui material video postat pe internet, chiar apucase să strângă gunoaiele respective de pe domeniul public, înainte ca echipa de comisari ai Gărzii de Mediu să ajungă la fața locului. Pentru că a fost o faptă făcută cu bună știință, bărbatul în cauză a fost invitat la sediul Gărzii de Mediu Brăila, în cursul zilei de vineri, 15 mai, urmând a fi sancționat în conformitate cu legislația în vigoare. De asemenea, cel în cauză a fost somat să ducă respectivele deșeuri la depozitul de materiale inerte al municipiului și să prezinte o dovadă în acest sens”, ne-a declarat comisarul Valentin Costea. Pentru persoane fizice, aruncarea de deșeuri pe domeniul public este sancționată de Garda de Mediu cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 lei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro