Mergi la conţinutul principal

Un tânăr de la Penitenciarul Tichileşti a devastat două celule în care a fost «cazat»

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus, zilele acestea, trimiterea în judecată a inculpatului Alexandru Ionuţ Ispir, în vârstă de 18 ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Originar din municipiul Botoşani, Ispir executa, la data săvârşirii faptei, o pedeapsă privativă de libertate la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Tichileşti.
Potrivit dosarului penal nr. 2282/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în ziua de 11 aprilie 2014, în jurul orei 20:20, Alexandru Ionuţ Ispir, deţinut în Pentenciarul Tichileşti, în camera E 3.10, "pe fondul unei stări nervoase, a distrus cu intenţie următoarele bunuri din camera de deţinere: oglindă baie, geamul termopan de la fereastra camerei, dulap cameră, cuier cameră, apărătoare sistem iluminat cameră". Situaţia s-a repetat luna următoare.
Pe 4 mai 2015, precizează anchetatorii, în jurul orei 15:00, tânărul de 18 ani a distrus bunuri din altă cameră, E 3.15, "pe fondul unei stări de agitaţie, motivat de faptul că nu are ţigări". De data aceasta, deţinutul a făcut cioburi geamurile termopan de la fereastra camerei şi a distrus dulapul şi bateria de la duş.
Alexandru Ionuţ Ispir a refuzat să dea declaraţii şi să semneze actele întocmite de poliţişti la urmărirea penală. Martorii audiaţi - minori şi tineri aflaţi în acceasi cameră cu Ispir - au confirmat săvârşirea distrugerilor, precizând că, de fiecare dată, acesta devenea nervos în momenţul în care nu avea ţigări.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro