Lăsat fără permisul de conducere, în mod ilegal. Acuzaţiile la adresa poliţiştilor brăileni sunt aduse de un tânăr de 26 de ani, care ne-a spus că i s-a reţinut permisul pentru că nu a avut un act doveditor la el, iar poliţiştii nu s-au sinchisit să verifice informaţia.
Brăileanul Iulian C. ne-a povestit că în timp ce se afla la volanul unui "Chevrolet Aveo" a fost oprit de poliţişti, în seara zilei de 2 aprilie, pe strada Comuna din Paris. Oamenii legii i-au întocmit un proces verbal de contravenţie şi i-au suspendat permisul pe motiv că nu a sesizat un eveniment rutier. Tânărul ne-a spus că în ziua anterioară, maşina a fost implicată într-o tamponare în Bucureşti şi i-a fost eliberată o dovadă de reparaţie în aceeaşi zi. Problema este că în momentul când poliţiştii brăileni l-au oprit pentru control, tânărul nu avea actul la el pentru a dovedi ceea ce s-a întâmplat. Oamenii legii, susţine tânărul şofer, nu au vrut nici să aştepte ca cineva să îi aducă dovada, dar nici nu au verificat în baza de date pentru a se convinge că informaţiile oferite erau corecte. Tânărul lăsat fără permis susţine că va contesta procesul verbal pentru că nu i se pare normal ceea ce s-a întâmplat. "Este un abuz din partea poliţiei. Pe 1 aprilie, vehiculul Chevrolet Aveo a fost implicat într-un eveniment rutier în Bucureşti, eliberându-se o dovadă de reparaţie în aceeaşi zi. Pe 2 aprilie, la ora 23.35, conducând autovehiculul menţionat pe strada Comuna din Paris, din municipiul Brăila, am fost oprit de un echipaj de poliţie. Poliţistul mi-a cerut actele şi dovada de reparaţie pentru avaria de la bara spate, însă eu i-am comunicat că nu am asupra mea dovada, dar actul există şi mi-l poate aduce cineva în scurt timp. Pe poliţişti nu i-a interesat ceea ce am avut de spus şi mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 60 de zile, pe motiv că nu s-a declarat evenimentul rutier în 24 de ore. Dar ei nu au făcut niciun fel de verificări, legal trebuia să fiu sancţionat cu o amendă pentru că nu aveam actul asupra mea, dar nu să mi se ia permisul. Evenimentul a fost declarat, iar eu aveam dovada, dar nimeni nu a vrut să verifice", a povestit Iulian. Tânărul este decis să meargă şi în audienţă la şeful IPJ Brăila, pentru a-i aduce la cunoştinţă ceea ce s-a întâmplat, întrucât se consideră nevinovat şi crede că poliţiştii brăileni nu au acţionat conform legii. Ieri, acesta ne-a adus documentul care atestă introducerea în reparaţie a autovehicului "Chevrolet Aveo", eliberat pe 1 aprilie, când a avut loc tamponarea în Bucureşti.
Legat de acest caz, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, insp. principal Jenel Şogor, a precizat că tânărul poate face contestaţie. "Conform prevederilor legale în vigoare, brăileanul poate contesta procesul verbal de contravenţie şi măsura reţinerii permisului de conducere la Biroul Juridic din cadrul IPJ Brăila sau la Judecătoria Brăila".