"Consumul de alcool, tutun si alte droguri de la o virsta frageda duce la importante modificari fizice (scaderea in greutate, carente vitaminice, boli cardiovasculare, gastrointestinale, hepatice si pulmonare) si psihice (modificari la nivelul sistemului nervos central evidentiate prin afectarea memoriei, concentrarii, procesului de invatare, tulburari anxioase si depresive), dar si la savirsirea unor fapte stigmatizate de societate cum ar fi violenta fizica si verbala, abandonul familiei, absenteismul scolar", a precizat dr. Gabriela Rosca.
Proiectul "Un stil de viata sanatos pentru cei mari si pentru cei mici" are ca obiective asigurarea conditiilor de realizare a unor intilniri cu grupuri de 4- 6 cadre medicale, organizarea de intilniri saptaminale pentru informarea asupra riscului si pericolului reprezentat de consumul de alcool, tutun si droguri, oferirea informatiilor de specialitate, cunoasterea factorilor de risc reprezentati de consumul de substante licite si ilicite.
Dupa finalizarea in luna august a proiectului "Un stil de viata sanatos pentru cei mari si pentru cei mici" din sectia de pediatrie, medicul Centrului Antidrog va initia un nou proiect de prevenire a consumului de alcool "Si alcoolul poate dauna grav sanatatii” in Sectia de Boli Interne a Spitalului Judetean Braila, destinat pacientilor care sint tratati in cadrul acestei sectii.
"Acestia vor avea discutii cu medicul centrului, vor primi pliante informative si vor intelege de ce si alcoolul este considerat un drog, si multi dintre pacienti cunosc poate din propria experienta consecintele neplacute in plan personal si social ale consumului de alcool", ne-a declarat coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog, psih. Elena Nechifor.