Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un spectacol obligatoriu pentru adolescenti si parinti - "Desteptarea primaverii"

Vineri si simbata, de la ora18.00, teatrul "Maria Filotti" prezinta in premiera spectacolul "Desteptarea primaverii", de Frank Wedekind. Piesa a fost scrisa acum mai bine de 100 de ani, insa subiectul este extrem de actual. Ataca problema virstei adolescentine, a framintarilor tinerilor legate de sexualitate, droguri, moarte si lipsa de comunicare. In ultimii 15-16 ani, spectacolul a fost montat de mai multi regizori, una dintre cele mai apreciate puneri in scena fiind cea a lui Liviu Ciulei, in 1991, la "Bulandra".
Lipsa de comunicare dintre Wendla si mama ei, problemele cu care se confrunta Moritz, teribilismul si tendinta de corupere a lui Melchior, chiar si viata familiala a Theei, sint imagini ale vietii cotidiene. De la polii intre care graviteaza personalitatea Wendlei - infantilitate si sexualitate, la tragi-comicul cu care isi relateaza Thea problemele, de la erorile ce apasa constiinta lui Melchior la cele sapte fatete ale prismei ce reflecta corpul profesoral, piesa "Desteptarea primaverii" abunda in intelesuri si mai ales in mesaje pentru adolescenti si adulti. Este o piesa despre cautarea secretului vietii, iar pretul pe care il vor plati protagonistii acestei cautari este exilul in solitudine sau moartea.
Spectacolul a mai fost montat in ultimii ani atit in Romania, la Cluj, Timisoara, Tirgu Jiu sau Satu Mare, cit si in Europa si in Statele Unite.
In distributia spectacolul care se va juca la Braila, sub directia lui Victor Ioan Frunza, sint cuprinsi Monica Ivascu, Catalina Nedelea, Elena Andron, Zane Jarcu, Valentin Terente, Emilia Mocacu, Nicolae Taranu, George Toropoc, Marcel Turcoianu, Adrian Iacob, Ana Zubcu, Mircea Valentin, Dan Moldoveanu. Alaturi de acestia vor juca Nicoleta Lefter, Georgiana Nedelcu, Iulia Vasilescu, Corina Bors, Narcisa Novac, Ana Maria Omocea, George Costin, Radu Micu, Adrian Stefan, Claudiu Urse, Ionut Rosca, Cosmin Cosma, Alexandru Marin. In alte roluri sint Mihai Zoican, Silvia Tariq, Crina Petrescu, Ancuta Gutui, Septimiu Stoica, Valentin Burlacu, Teodor Tiganus. Stefanita Radu. Regizor secund este Liviu Pintileasa, muzica este asigurata de Tibor Cari, iar decorul si costumele de scenografa Adriana Grand.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii