Un spectacol emoţionant | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Un spectacol emoţionant

, şi a interpretat la violă trei partituri aparţinând compozitorilor Campagnoli, Bach şi Haydn. Ea a demonstrat nu numai tehnică, dar şi capacitatea de exprimare emoţională, talent în a impresiona publicul. A urmat apoi o altă evoluţie foarte bună, a elevei Alexandra Satnoianu, din clasa a X-a, la vioară. Studiul nr. 20 de Dancla a fost dificil, mai ales că nici nu a fost acompaniată de pian, la fel ca şi Sarabanda şi Giga de Bach, compoziţii care au arătat clar cât de bine stăpâneşte tehnica instrumentului. Publicul a fost însă impresionat de modul în care a reuşit interpretarea părţii a II-a şi a III-a din Simfonia spaniolă de Lalo. Deşi nu trebuia să aplaude decât după ce termina de interpretat toate compoziţiile pregătite, frumuseţea şi dăruirea cu care a cântat a impresionat spectatorii încât regula a fost încălcată. La final, Perpetuum mobile de Novacek a demonstrat din nou tehnica şi sensibiltatea de care este capabilă. A urmat un alt olimpic, Albu Ştefăniţă, clasa a X-a, care şi-a dezvăluit talentul interpretativ la clarinet. El a cântat preludiu de Dumitru Ungureanu şi acompaniat la pian a prezentat Concertul în Mi bemol major, părţile a II-a şi a III-a de Kramar, şi Sonata de Poulenec. Spectacolul olimpicilor s-a încheiat cu evoluţia lui Corneliu Huţanu de la clasa a canto clasic, care a interpretat Francesco Duarte - aria Vergin tutto'amor, Aurel Eliade - liedul Revedere, Giuseppe Verdi - aria Il lacerato spirito şi Rachmaninov - liedul O, niet maliu. Profesorul corepetitor care îi sprijină pe elevi în demersul lor artistic este prof. Valentina Popovciuc. Elevii sunt îndrumaţi de profesorii: Aurora Popescu - violă, Gheorghe Vasile - vioară, Petrea Gogu - clarinet şi Cerasela Găgeanu - canto clasic. Cei patru elevi vor participa în perioada 17 - 21 aprilie la faza naţională a Olimpiadei de naţionale de interpretare instrumentală şi vocală de la Cluj.
Cu aceeaşi ocazie, au primit diplomele pentru performanţele lor şi elevii care au participat la faza judeţeană a olimpiadei, dar s-au situat pe locurile doi sau trei: Irina Buleac, Emilia Gheorghe, Silviu Paraschiv, Ana Diaconu, Marta Piroşcă, Elena Grigore, Alexandru Pravilă, Corina Purcărea, Mihai Ştefan, Cosmin Grigore. Diplomele le-au fost oferite de inspectorul ariei curriculare arte, prof. Dorin Şipoş.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro