Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un sfert din oras fara curent electric

Un sfert dintre consumatorii de energie electrica din municipiu au ramas joi seara pentru citeva minute pe intuneric. Asta din cauza unei defectiuni produsa la ora 20.20 la un cablu de 20 kV aferent transformatorului nr. 3 din statia 110/20/6 kV Hipodrom, eveniment in urma caruia a fost necesara deconectarea transformatorului. Ca urmare, consumatorii alimentati pe 20 kV au ramas fara tensiune, fiind afectate zonele Obor, Dorobanti, Calarasi, Independentei.
"Facem mentiunea ca in situatia producerii unor astfel de evenimente in instalatiile electroenergetice, personalul de interventie trebuie sa parcurga un set de operatiuni obligatorii: depistare defect, verificari, incercari, masuratori, manevre ale aparatajului pentru verificarea starii acestuia si, nu in ultimul rind, obtinerea unor aprobari pentru executarea acestor operatiuni astfel incit sa nu existe riscuri pentru cei angrenati in rezolvarea defectelor aparute. Nu sint permise greselile, acestea putind avea consecinte dintre cele mai grave pentru personalul de interventie. De aceea, functie de amploarea defectiunilor aparute, durata remedierii acestora nu poate fi de doar citeva minute", explica Dana Anghel, purtatorul de cuvint al Sucursalei locale de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice.
Potrivit aceleiasi surse, s-a reusit repunerea sub tensiune in totalitate a consumatorilor afectati la ora 20.28, adica la o diferenta de 8 minute de la inregistrarea defectiunii. In acest interval, echipele de servire operativa au facut manevre de detectare a defectului, izolare a acestuia si alimentare a consumatorilor pe transformatorul de rezerva, urmind ca defectul sa se remedieze ulterior.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii