Skip to main content

Un sfert din oras fara curent electric

Un sfert dintre consumatorii de energie electrica din municipiu au ramas joi seara pentru citeva minute pe intuneric. Asta din cauza unei defectiuni produsa la ora 20.20 la un cablu de 20 kV aferent transformatorului nr. 3 din statia 110/20/6 kV Hipodrom, eveniment in urma caruia a fost necesara deconectarea transformatorului. Ca urmare, consumatorii alimentati pe 20 kV au ramas fara tensiune, fiind afectate zonele Obor, Dorobanti, Calarasi, Independentei.
"Facem mentiunea ca in situatia producerii unor astfel de evenimente in instalatiile electroenergetice, personalul de interventie trebuie sa parcurga un set de operatiuni obligatorii: depistare defect, verificari, incercari, masuratori, manevre ale aparatajului pentru verificarea starii acestuia si, nu in ultimul rind, obtinerea unor aprobari pentru executarea acestor operatiuni astfel incit sa nu existe riscuri pentru cei angrenati in rezolvarea defectelor aparute. Nu sint permise greselile, acestea putind avea consecinte dintre cele mai grave pentru personalul de interventie. De aceea, functie de amploarea defectiunilor aparute, durata remedierii acestora nu poate fi de doar citeva minute", explica Dana Anghel, purtatorul de cuvint al Sucursalei locale de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice.
Potrivit aceleiasi surse, s-a reusit repunerea sub tensiune in totalitate a consumatorilor afectati la ora 20.28, adica la o diferenta de 8 minute de la inregistrarea defectiunii. In acest interval, echipele de servire operativa au facut manevre de detectare a defectului, izolare a acestuia si alimentare a consumatorilor pe transformatorul de rezerva, urmind ca defectul sa se remedieze ulterior.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu