Mergi la conţinutul principal

Un securist în locul lui Florin Mircea în Consiliul Judeţean

• consilierii judeţeni au validat mandatul acestuia de consilier judeţean, iar Ion Rusu (ofiţer în rezervă) şi-a depus jurământul • tot cu această ocazie, proaspătul consilier a fost votat ca membru în Comisia de strategii şi în Consiliul de Administraţie de la Muzeul Brăilei “Carol I” • PND-istul Cătălin Iordache a refuzat să participe la votul secret privind poziţia PSD-istului în CA, acuzând că Rusu a fost ofiţer de securitate

 

Consiliul Judeţean Brăila a fost reîntregit, vineri, ca urmare a ocupării locului lăsat vacant de PSD-istul Florin Mircea. Este vorba despre validarea mandatului de consilier judeţean al următorului pe lista (poziţia 21) cu care PSD s-a înscris în alegerile locale din 2016, Ion Rusu, ofiţer în rezervă. Interesant de precizat este că nu toţi membrii CJ Brăila au fost încântaţi de intrarea acestuia în rândul aleşilor, cu atât mai puţin în ocuparea unei poziţii administrative într-una dintre cele mai importante instituţii de cultură ale judeţului, Muzeul Brăilei “Carol I”. Pe scurt, PND-istul Cătălin Iordache a refuzat să participe la votul secret privind poziţia PSD-istului în CA la muzeu, acuzând că Rusu a fost ofiţer de securitate în trecut.

Mai exact, după ce social-democratul a primit ok-ul din partea Comisiei de validare, a urmat depunerea jurământului.

“Domnule preşedinte, să ştiţi că funcţia bate gradu'“, a comentat ironic Iordache, imediat după ce Rusu şi-a luat în primire mandatul de consilier judeţean. Mai departe, consilierii judeţeni au aprobat un proiect privind intrarea lui Rusu în Comisia de strategii, studii, prognoze economico-sociale în locul lui Florin Mircea. Precizăm că din această comisie mai face parte Fănel Burtea (PSD), Ionel Adetu (PMP), Florin Cîrligea şi Adrian Vacu (ambii PNL). Şi fiindcă era doar o formalitate legată de ocuparea postului rămas vacant, aici s-a votat normal prin ridicarea mâinii, iar proiectul a fost adoptat în unanimitate.

 

Intrarea lui Rusu în CA la Muzeul “Brăilei” a provocat nemulţumiri

 

Ceva mai agitat a fost însă momentul în care Rusu a fost propus, în cadrul altui proiect, ca membru titular în Consiliul de Administraţie al Muzeului Brăilei “Carol I”. Propunerea a venit din partea social-democratului Viorel Mortu, iar de această dată votul a fost secret, chiar dacă nu s-a mai făcut nicio altă nominalizare.

“Eu îl propun pe Florian Coldea (n.r. - fost director adjunct al Serviciul Român de Informaţii). Mi se pare incredibil ce faceţi, pe bune! Nu aţi avut şi voi un grad mai mare de securist din ăsta?!”, a declarat Iordache în timpul şedinţei.

Rusu a fost desemnat cu 18 voturi “pentru” şi 10 “împotrivă”, dar trebuie subliniat că PND-istul Cătălin Iordache a refuzat să participe la vot, astfel că în urnă au fost introduse doar 30 de voturi, 28 au fost valabil exprimate iar 2 anulate. Punctăm de asemenea, că de la şedinţă au absentat motivat liberalul Florin Cîrligea şi PMP-istul Viorel Botea.

“Vă rog să consemneze că eu nu particip la vot. Se văd gloanţele şi acum... Nu pot să votez aşa ceva!”, a mai afirmat PND-istul.

În prezent, din CA al Muzeului fac parte Dumitru Văduva (PSD), Daniela Bordea (PSD), Viorel Botea (PMP), Ion Rusu (PSD), Marius Dobrotă (membru supleant), Mihai Chirsanov (supleant).

Reamintim că social-democratul Florin Mircea a demisionat din CJ Brăila la finele şedinţei ordinare din luna mai. Acesta a spus la vremea respectivă că nu mai suporta scandalurile repetate din Consiliul Judeţean, dar a adăugat şi că fotoliul de consilier nu ar fi fost compatibil cu o viitoare poziţie administrativă la care ar putea accede. Acesta a făcut referire voalat la intrarea sa în Camera Deputaţilor, în contextul demisiei lui Mihai Tudose din Parlamentul României pentru a merge în Parlamentul European. Florin Mircea fiind următorul pe lista PSD de la Alegerile Parlamentare din 2016.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro