Un secol şi jumătate de activitate. Şcoala “Ion Creangă”, la ceas aniversar | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Un secol şi jumătate de activitate. Şcoala “Ion Creangă”, la ceas aniversar

• sărbătoarea celor 150 de ani de la înfiinţare a fost marcată printr-o întâlnire festivă la care au fost prezenţi foşti şi actuali profesori ai şcolii, oficialităţi locale şi invitaţi  

 

Unitate de învăţământ de top în judeţul Brăila, pe 1 mai, Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” Brăila a împlinit 150 de ani de la înfiinţare. Cu acest prilej, directorii şcolii, prof. Elena-Livica Băcanu şi prof. Doiniţa Rădoi, au organizat o festivitate specială la care au participat foşti şi actuali profesori ai şcolii, inspectorul şcolar general Cătălin Canciu, inspectorul şcolar pentru managementul resurselor umane Cristina Ritzi, viceprimarul Alexandru Jantea (fost elev al şcolii) şi directorul Muzeul Brăilei “Carol I”, Ionel Cândea.

Organizatorii au dorit să îşi arate aprecierea faţă de dascălii care au contribuit la formarea generaţiilor de elevi şi le-au oferit acestora câte o plachetă şi o diplomă de excelenţă.

“«Stau câteodată şi îmi aduc aminte ce vremi şi ce oameni...» Vă pare cunoscut, nu-i aşa? Ce poate fi mai frumos decât un citat din Creangă, un citat care ne duce într-o lume de poveste. O şcoală de poveste! O poveste a noastră, a dumneavoastră, o poveste a şcolii. O poveste în care am scris, filă cu filă, împreună, timp de 150 ani. Această poveste sperăm să nu aibă sfârşit. În această poveste, personajele sunteţi chiar dumneavoastră, dragi dascăli. Suntem extrem de onoraţi să vă avem lângă noi. Vrem să vă mulţumim tuturor pentru că, dacă n-aţi fi făcut parte din povestea asta, şcoala nu ar fi ajuns ce este astăzi”, le-a spus celor prezenţi Doiniţa Rădoi, directorul adjunct. 

La ceas aniversar, prof. univ. dr. Ionel Cândea, directorul Muzeului Brăilei, a conferit şcolii medalia “Nicolae Iorga - 75 de ani de posteritate”.

 

Scurt istoric al şcolii “Ion Creangă”

Primul atestat al şcolii datează din anul 1867, 1 mai, când se înfiinţează “Şcoala divisionară de fete nr. 1”. La 1 septembrie 1872, şcoala funcţionează sub numele de “Şcoala primară de fete nr. 2”. În anul 1954, unitatea îşi schimbă numele devenind “Şcoala de 7 ani nr. 7” Brăila, o şcoală care îşi câştigase deja un renume în oraş, şcoală care era căutată şi frecventată de tot mai mulţi elevi. În anul 1995, Şcolii cu clasele I-VIII nr. 7 i se atribuie denumirea de Şcoala cu clasele I-VIII, “Ion Creangă”, denumire pe care o poartă şi în prezent.

Printre personalităţile marcante care au trecut pragul şcolii se numără: Ana Aslan (farmacolog şi endocrinolog), Emilia Dumitrescu (grafician, pictor), Cătălina Buzoianu (regizor şi publicist), Ionel Cândea (istoric, directorul Muzeului Brăilei), Hugo Mărăcineanu (poet şi pictor), Aurora Simionescu (astrofizician)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro