Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un prim focar de gripa aviara a fost identificat in nordul Ciprului

Comisia Europeana a anuntat, duminica, faptul ca tulpina virusului H5N1 al gripei aviare a fost identificata la esantioanele prelevate de la pasari din nordul insulei Cipru, in urma testelor efectuate la laboratorul european de la Weybridge, din Marea Britanie, informeaza AFP.
Acestea sint primele cazuri de gripa aviara semnalate in Cipru, insula situata la circa 75 de kilometri de coastele sudice ale Turciei, unde patru persoane au decedat in urma infectarii cu virusul H5N1.
Comisia Europeana urmeaza sa confirme daca este vorba despre cele doua pasari diagnosticate, miercuri, ca fiind purtatoare ale virusului H5 al gripei aviare. Ele au fost reperate, luni, intr-un sat situat in apropiere de localitatea Famagusta, pe coasta de est a insulei.
Autoritatile veterinare din regiunea locuita de cipriotii turci, autoproclamata Republica Turca a Ciprului de Nord, au sacrificat aproape 1.500 pasari in acest sat si au instaurat controale stricte la punctele de trecere dintre nordul si sudul insulei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii