Mergi la conţinutul principal

Un preot român din Italia a străbătut 200 de kilometri ca să ajute săracii

* preotul Alin Iarca a transportat două tone de alimente pentru 100 de români rămași fără surse de subzistență, înfruntând ploaia torențială, controalele carabinierilor și pericolul COVID-19

 

 

Un preot român din Pescara, a cărui biserică a fost închisă, la fel ca toate lăcașele de cult din Italia - țară în care trăiesc, încă, sute de mii de români - a devenit exemplu de dăruire pentru românii de pretutindeni.

Preotul Alin Iarca a organizat Caravana „Pâinea noastră cea de toate zilele”, reușind, pentru a doua oară în luna martie, să transporte două tone de alimente pentru 100 de români ajunși la capătul puterilor, rămași fără niciun sprijin - jumătate dintre aceștia fiind copii - în contextul extinderii pandemiei de Coronavirus în Italia și în întreaga lume. A făcut acest lucru ignorând ploaia torențială și controalele forțelor de ordine, străbătând mai bine de 200 de kilometri prin orașele pustiite ale Italiei bântuite de molimă. La ora actuală, comunități întregi de români din Italia sunt total izolate de restul lumii, de mai bine de trei săptămâni. Printre ele se numără și Pescara.

„Multe familii au terminat toate sursele de subzistență datorită pierderii locului de muncă, odată cu instalarea pandemiei. La toate acestea, se adaugă și imposibilitatea de a ne deplasa liberi, drept pentru care parohia noastră a organizat, în colaborare cu Asociația Sfântul Laurențiu al românilor - filiala Pescara, Caravana „Pâinea noastră cea de toate zilele”, transportând pachete cu alimente familiilor aflate în dificultate. Ploaia torențială, imposibilitatea de a ne deplasa, controalele riguroase, orașele pustiite, nu i-au împiedicat pe voluntarii parohiei noastre să parcurgă peste 200 km şi să ajungă în 11 localități pentru a duce o fărâmă de speranță și mângâiere celor care simt că pierd lupta cu timpul”, povestește preotul Iarca, binefăcătorul românilor năpăstuiți din Italia. Și ca el sunt și alți oameni în straie negre care își ajută conaționalii, riscându-și viața și sănătatea.

Părintele Iarca povestea, deunăzi, despre doi români, Cristi și Ion, care, din pricina sărăciei, ajunseseră să cerșească la colț de stradă. Cei doi l-au implorat pe părinte să le dea bani de drum, ca să se întoarcă în România. Numai că, acum, toate zborurile spre și dinspre Italia au fost suspendate, cele două țări aflându-se în carantină, din pricina Coronavirusului. Prelatul le-a promis sprijin, imediat ce se vor ridica restricțiile de circulație.  

„Chiar dacă  suntem în carantină la nivel național, Biserica nu intră în carantină duhovnicească, ci își amplifică activitatea, rămânând aproape de cei aflați în suferință. Prin ajutorarea celor mai necăjiți decât noi, pășim împreună cu Domnul pe calea mântuirii, fiind încredințați că, slujindu-l și ajutându-l pe cel bolnav, pe cel lipsit, pe cel întemnițat sau pe cel aflat în singurătate și izolare, pe Domnul Îl slujim”, a spus părintele Alin Iarca.

Preotul îi îndeamnă pe românii din Italia și nu numai să contribuie, după puteri, la eforturile Parohiei Pescara, pentru a-i putea ajuta în continuare pe cei năpăstuiți, victime ale pandemiei care a îngenungheat Italia și o lume întreagă. Contul parohiei este: IT12I0306909606100000017870, Parrocchia Ortodossa Pescara, Banca Intesa.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro