Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un parlamentar brailean in comisia de ancheta privind suspendarea lui Basescu

Parlamentarii braileni au pareri impartite despre infiintarea comisiei de ancheta privind suspendarea presedintelui Traian Basescu. In vreme ce unii sustin ca infiintarea unei astfel de comisii este un gest absolut constitutional care va lamuri multe aspecte, altii cred ca se incalca legea fundamentala si ca, de fapt, aceasta comisie nu e decit un atac gratuit la adresa presedintelui. Astfel, senatorul PSD Aurel Simionescu, ne-a declarat ca infiintarea comisiei a respectat Constitutia si ca menirea ei este sa stabileasca daca cele semnalate de catre social-democrati in raportul citit ieri Parlamentului se confirma: "Noi, membrii PSD, am zis initial ca nu mai era nevoie si de comisie si ca raportul citit de noi privind abuzurile infaptuite de Basescu e suficient. Dar daca s-a solicitat si infiintarea comisiei am fost, asa cum era si normal, de acord. Asa, daca se va studia ceea ce noi am semnalat, vor vedea si altii despre ce e vorba si se va forma o imagine mai clara asupra subiectului".
La rindul sau, deputatul Mihai Tudose, care este si membru in aceasta comisie, ne-a declarat ca nu doreste sa se pronunte inainte de a termina analiza materialului: "Eu am fost propus in comisie de catre grupul parlamentar din care fac parte. Toti membrii comisiei o sa incercam sa ne facem treaba cu maximum de obiectivitate. Dar nu doresc sa ma antepronunt. O sa comentez atunci cind vom finaliza ancheta".

Infiintarea comisiei e un abuz

De cealalta parte se afla senatorul PLD Dan Sabau care ne-a declarat ca i se pare ca ceea ce s-a intimplat ieri in Parlament a fost o actiune neconstitutionala, nascuta din dorinta de a se apara a celor vizati de campania anticoruptie a presedintelui: "Asta a fost reactia grupului de afaceristi situati in zona gri a legalitatii, pe care campania anticoruptie dusa de presedinte ii viza. Se pare ca personajele repective s-au repliat si de teama unor decizii neconvenabile lor s-au regrupat si si-au fixat un tel comun. Dar nu de multe ori am fost martori incercarii acestor oameni din zona gri, de a denatura lucrurile in favoarea lor si impotriva bunului mers al lucrurilor. Eu cred ca aceasta comisie e neconstitutionala si nu are ce sa ancheteze".
Parerea acestuia a fost sustinuta si de deputatul PLD Gabriel Sandu, care a tinut sa precizeze ca, atit timp cit comisia e condusa de renumitul "Felix", adica Dan Voiculescu, nu crede ca poate avea cineva incredere in rezultatele anchetei: "Asta e o situatie inedita si la limita legii. Chiar daca majoritatea parlamentarilor au sprijinit infiintarea comisiei, eu cred ca este un abuz. Daca sef de comisie e Felix Motanul, e clar cum stau lucrurile si cita incredere poti avea in rezultate..."
La rindul sau, deputatul PD Horia Vasioiu a tinut sa sublinieze ca infiintarea comisiei s-a facut neconstitutional si ca nu vede o finalitate a acestui demers: "Noi vom ataca hotarirea aceasta ca neconstitutionala la Curtea Constitutionala. Oricum, PD nu isi va desemna niciodata membri care sa faca parte din ea. Este o aberatie ce se intimpla".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii