Mergi la conţinutul principal

Un om al străzii - focar de infecție lângă o stație de autobuz din cartierul Vidin

• de mai multe zile, pe treptele unei foste crame de pe Calea Galați, aproape de stația de autobuz 2, s-a aciuat un om al străzii • locatarii din zonă spun că nu mai pot tranzita zona din pricina mirosului pestilențial • trotuarul pe care se află omul străzii a fost refăcut recent de firma „Micatis” SRL, plătită de municipalitate

 

Una caldă, una rece pentru locuitorii din cartierul Vidin.

După ce și-au văzut visul cu ochii, iar trotuarele și alveolele de pe Calea Galați au fost asfaltate de lucrătorii firmei „Micatis” SRL, de câteva zile, zona situată lângă stația de autobuz 2 (în diagonală cu fostul Liceu Progresul), pute îngrozitor a urină. Asta după ce un om al străzii, care a mai fost luat pe sus, se pare, de forțele de ordine, și-a făcut dormitor și hazna pe treptele unei foste societăți comerciale din zonă, la câțiva metri distanță de stația de autobuz. Adevărat focar de infecție, omul cu pricina trăiește din cerșit și și-a adus cu sine mai multe așternuturi, semn că nu are de gând să se mute prea curând într-un centru social. Sau să se spele. Mai ales că adăpostul de noapte al Brăilei, unde sunt zeci de oameni ca el, se află la doi pași, pe Strada Eroilor.

Sesizările locatarilor din zonă par să fi rămas fără niciun răspuns, de vreme ce omul străzii se află tot acolo, iar mirosul pestilențial persistă pe toată Calea Galați. Bărbatul doarme inclusiv în ploaie, cu aceleași haine mizerabile, de vreo două săptămâni.

Nu este singura problemă de acest gen a cartierului Vidin. Peste drum, se adună asistații Adăpostului de noapte, majoritatea persoane cu probleme psihice, care vorbesc urât, consumă alcool, urlă și își fac nevoile în zona verde din fața fostului Liceu Progresul, la doi pași de supermarketul Lidl. Ferească Sfântul să refuzi să le dai ceva atunci când cer de pomană, că nu te mai spală toată Dunărea!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro