Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un numar de 46 de tari doresc interzicerea bombelor cu fragmentare

Un numar de 46 de tari, dintre cele 49 care participa la conferinta la Oslo, s-au declarat, vineri, de acord cu interzicerea bombelor cu fragmentare incepind din 2008, au afirmat surse din cadrul conferintei, citate de AFP.
Norvegia, care a avut initiativa organizarii acestei conferinte, a prezentat, joi seara si vineri dimineata, schita unei propuneri care reafirma angajamentul "semnarii pina in 2008 a unui document international ce prevede interzicerea utilizarii, producerii, transferarii si stocarii bombelor cu fragmentare, care provoaca pagube inacceptabile populatiei civile".
"Patruzeci si sase dintre cele 49 de tari au fost de acord cu aceasta declaratie. Este un progres important si sintem foarte multumiti", a precizat Raymond Johansen, secretar de stat norvegian in Ministerul Afacerilor Externe.
Guvernul norvegian a apreciat ca ultima conferinta referitoare la Conventia ONU privind armele clasice (CCAC), care s-a desfasurat la Geneva, in noiembrie 2006, a fost un esec.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii