Mergi la conţinutul principal

Un nou volum de proza scurta semnat de Florin Burtea

Biblioteca Judeteana a gazduit, vineri seara, lansarea celui de-al treilea volum al lui Florin Burtea, "Inocenta". Cartea cuprinde proza scurta si "dezvaluie un autor care se desparte de un tip de proza politista pe care a cultivat-o pina acum. Schitele si povestirile din acest contex narativ ni-l arata a fi, ca scriitor, intr-o etapa de gratie a scrisului sau. Si anume: parasirea unor clisee specifice paraliteraturii de senzatie in favoarea ancorarii in trairile omului", scrie poetul Gheorghe Lupascu in prefata volumului.
Moderatorul evenimentului, Adelina Ioana, reprezentanta Bibliotecii Judetene, a spus ca s-a lansat un volum de proza minimalista care lasa la o parte profesia autorului si care se adreseaza tuturor. Scriitorul Constantin Gherghinoiu a explicat ca Florin Burtea are un mod degajat de a privi literatura, o anumita inocenta, iar prozele sale sint extrem de frumoase, scrise intr-un registru care tine cont de modul de a intelege literatura. Profesorul Harjoghe a apreciat la prozele lui Florin Burtea eleganta, pertinenta si verosimilul. "E un justitiar. Literatura sa e naiva, dar e sincera. Consider ca a reusit trecerea de la raportul de serviciu la altceva. Acest registru epic reprezinta un salt valoros si cred ca ar trebui sa incerce si altceva, de mai mari dimensiuni", a spus si profesorul Dumitru Anghel. Aprecieri asupra volumului lansat a mai facut si profesorul Gheorghe Calota. In finalul intilnirii, Florin Burtea a oferit autografe.
Cartea a fost tiparita la editura Centrului de Creatie. Sub semnatura lui Florin Burtea au mai vazut lumina tiparului volumele: "Un caz dificil" si "Promisiunea".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu