Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Un nou volum de proza scurta semnat de Florin Burtea

Biblioteca Judeteana a gazduit, vineri seara, lansarea celui de-al treilea volum al lui Florin Burtea, "Inocenta". Cartea cuprinde proza scurta si "dezvaluie un autor care se desparte de un tip de proza politista pe care a cultivat-o pina acum. Schitele si povestirile din acest contex narativ ni-l arata a fi, ca scriitor, intr-o etapa de gratie a scrisului sau. Si anume: parasirea unor clisee specifice paraliteraturii de senzatie in favoarea ancorarii in trairile omului", scrie poetul Gheorghe Lupascu in prefata volumului.
Moderatorul evenimentului, Adelina Ioana, reprezentanta Bibliotecii Judetene, a spus ca s-a lansat un volum de proza minimalista care lasa la o parte profesia autorului si care se adreseaza tuturor. Scriitorul Constantin Gherghinoiu a explicat ca Florin Burtea are un mod degajat de a privi literatura, o anumita inocenta, iar prozele sale sint extrem de frumoase, scrise intr-un registru care tine cont de modul de a intelege literatura. Profesorul Harjoghe a apreciat la prozele lui Florin Burtea eleganta, pertinenta si verosimilul. "E un justitiar. Literatura sa e naiva, dar e sincera. Consider ca a reusit trecerea de la raportul de serviciu la altceva. Acest registru epic reprezinta un salt valoros si cred ca ar trebui sa incerce si altceva, de mai mari dimensiuni", a spus si profesorul Dumitru Anghel. Aprecieri asupra volumului lansat a mai facut si profesorul Gheorghe Calota. In finalul intilnirii, Florin Burtea a oferit autografe.
Cartea a fost tiparita la editura Centrului de Creatie. Sub semnatura lui Florin Burtea au mai vazut lumina tiparului volumele: "Un caz dificil" si "Promisiunea".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii