Mergi la conţinutul principal

Un nou stocator de oxigen pus în funcțiune la Spitalul Județean

* este vorba despre un stocator de oxigen de 13.000 metri cubi, necesar pentru tratamentul bolnavilor Covid-19 * este al doilea stocator de oxigen pe care spitalul îl montează în mai puțin de o lună

 

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Brăila a montat și pus în funcțiune un nou stocator de oxigen, necesar pentru tratarea pacienților internați în unitatea spitalicească cu Covid-19. Cu o capacitate de 13.000 metri cubi, stocatorul a fost închiriat și montat săptămâna aceasta, iar costurile sunt suportate de spital, cu sprijinul Consiliului Județean Brăila. Acesta este cel de-a doilea stocator de oxigen montat la Spitalului Județean în mai puțin de o lună.

”Stocatorul pe care îl dețineam avea o capacitate de 10.000 metri cubi și crescând foarte mult numărul de prize de oxigen, practic a crescut consumul și era necesar ca acel stocator să fie încărcat zilnic. Și atunci am preferat să mai aducem unul, ca să putem funcționa 3-4 zile fără să fie nevoie de încărcare”, ne-a declarat dr. Delia Râșnoveanu, managerul Spitalului Județean.

Aceasta ne-a mai spus că au mai scăzut cazurile de pacienți Covid-19 internați în unitatea spitalicească, de la 400 în luna octombrie la 300 săptămâna aceasta, însă în continuare sunt multe cazuri grave. De asemenea, la ATI toate locurile sunt în permanență ocupate.

”Da, sunt în scădere cazurile, dar sunt în continuare multe cazuri grave și foarte multe cazuri post-Covid care necesită încă tratamente și oxigen. Adică după cele 14 zile în care pacienții stau izolați se transferă pe secții, doar că au în continuare nevoie de oxigen. În general, 95% dintre pacienții internați sunt nevaccinați”, ne-a mai declarat managerul SJU Brăila. La data de 18 noiembrie, incidența cazurilor de Covid la nivelul județului Brăila era de 4,2 iar la nivelul municipiului, 4,82 la mia de locuitori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu