Mergi la conţinutul principal

Un nou protest la Direcția de Sănătate Publică

* angajații din Direcțiile de Sănătate Publică din România, printre care și cea de la Brăila, au declanșat astăzi, un nou protest spontan * în cazul lor, nemulțumirile sunt, în mare parte, de ordin salarial din cauza discrepanțelor din sistem, dar este semnalat și un deficit mare de personal

 

 

 

Un nou protest spontan, în această dimineață, la Direcțiile de Sănătate Publică, din întreaga țară, inclusiv la Brăila. Din cauza unei legi adoptate luna trecută de Parlament, angajații au decis să organizeze, din nou, un protest spontan, cu întreruperea activității de lucru, timp de două ore, respectiv în intervalul 9.00-11.00, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila. Nemulțumirile DSP-urilor sunt legate în primul rând de proiectul de lege votat, pe 14 noiembrie a.c, de Camera Deputaților, ca for decizional, privind aprobarea O.G. nr. 21/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind reforma în domeniul sănătății( PL-x nr. 172/2023). Cu alte cuvinte, Parlamentul i-a aprobat personalului din Casele de Asigurări de Sănătate să beneficieze de salariu și celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului, revendicări transmise și de angajații Direcțiilor de Sănătate Publică județene și a municipiului București, doar că ei nu au primit nimic. ”Prin acest vot, Camera Deputaților îi răsplătește pe lucrătorii din CAS-uri pentru greva făcută și îi pedepsește pe medicii și asistenții din DSP-uri pentru că nu au protestat și ei”, a transmis, printr-un comunicat de presă, Sindicatul Național ”Forța Legii”.

Însă, pe lângă nemulțumirile salariale și discrepanțele din sistemul de sănătate, angajații DSP Brăila se confruntă și cu un deficit mare de personal. Potrivit informațiilor puse la dispoziție de către directorul instituției, Gabriel Ciochină, este vorba despre un deficit de personal de aproximativ 20 de angajați. Astfel că, la acest moment din 81 de posturi aprobate în organigramă sunt ocupate doar 60. Printre acestea sunt și funcții de execuție și de conducere, doar că nimeni nu se grăbește să vină la concurs, mai spune Ciochină.

 

 

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro