Mergi la conţinutul principal

Un nou proiect de milioane de lei pentru întărirea digurilor

este vorba despre o porțiune de dig din vecinătatea Mănăstirii Măxineni, unde ar exista un risc de inundații din cauza eroziunilor de mal de lângă râul Siret • proiectul se află acum în stadiul de obținere a avizelor de construcție, dar și a unei autorizații de la APM Galați • aceste lucrări au fost estimate la o valoare de 12.700.000 de lei, potrivit SGA Brăila

 

Un nou segment de dig care mărginește râul Siret este vizat de un amplu proiect de  consolidare și supraînălțare. Este vorba despre ”Lucrări de apărare mal drept râu Siret, km 535-536, zona Mănăstire”, o investiție propusă pentru punerea în siguranță a digului Nămoloasa – Măxineni, care ar putea costa în jur de 12.700.000 de lei, cât este valoarea estimată a proiectului. Conform directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Brăila, viitoarea investiție se află acum în faza de obținere a avizelor pentru autorizația de construcție, inclusiv a unei autorizații de la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Galați. ”Pe lângă lucrările de la Corbu Vechi, care se apropie de finalizare, mai avem un proiect pentru un alt segment de dig (...) Cu acesta suntem la etapa de obținere a avizelor pentru autorizația de construcție. Așteptăm avizul de la APM Galați, pentru că terenul este pe raza UAT Independența. Lucrarea constă în execuția de nouă epiuri și consolidarea de mal pe o lungime de 570 de metri și este propusă pentru punerea în siguranță a digului Nămoloasa - Măxineni. Acum proiectul se află în faza de SF (n.r. - studiu de fezabilitate) plus DALI (n.r. - documentația de avizare a lucrărilor de intervenție) și urmează avizarea la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici” a transmis, pentru ”Obiectiv”, directorul SGA Brăila, Laura Satnoianu. Despre acest segment de dig, primarul comunei Măxineni ne informa în urmă cu câteva luni că prezintă într-adevăr eroziuni, din cauza cărora au fost semnalate mai multe probleme în zona respectivă, context în care a menționat despre necesitatea unui nou proiect de consolidare de dig. ”Mai avem o zonă spre mănăstire unde a fost semnalată și acolo o problemă. A fost erodată acolo o suprafață și a fost aprobată o sumă de bani de la minister. S-au făcut măsurători, toate demersurile, proiectare, tot, și urmează să se contracteze și acolo să putem să rezolvăm și acea problemă spunea edilul comunei Măxineni, Ionuț Postolache, pentru cotidianul ”Obiectiv”.

Cel mai probabil, lucrările în zonă vor începe după încheierea oficială a proiectului de consolidare și supraînălțare a digului de la Corbu Vechi, cu termen de finalizare în septembrie 2023. Acest contract s-a ridicat la aproximativ 15,48 de milioane de lei și a fost câștigat de Lescaci COM SRL, o societate din județul Satu Mare, specializată în construcții hidrotehnice. O firmă care a avut un ritm de lucru impresionant pe șantier, mai bine de 90% din stadiul lucrărilor fiind executate în primele 12-13 luni, adică în jumătate din termenul stabilit în contract.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro